Materiál: merino vlna

Velikost: S/M

Na podzim jste si mohli přečíst naši nadšenou recenzi na loktushí nosící merino svetr – úžasný kousek, ale přiznejme si, bez nošence či těhotenského bříška poněkud neuniverzální a poměrně drahý kousek oblečení. Elegantní zavinovací svetr byl zamýšlen tak, aby vypadal dobře i bez oné „povinné“ zátěže.

Stejně jako jeho starší rolákový sourozenec je zavinovací svetr krásně teplý a určitě zahřeje i v nejtřeskutějších mrazech – jen tedy musíte přidat nákrčník anebo pěkně huňatou šálu, ale to je prostě zavinovací střih; s tím lze počítat. Ale jak už jsem říkala, rozhodně to není žádný lehoučký svetřík do vlahých letních podvečerů, ale prostě krásně hřejivý kus ovce, který je navíc báječně natahovací a do svetru velikosti S/M jsme se s Emilkou vešly ještě i s velkou rezervou. Na délku pak svetr pojme i odrostlejšího nošence; Emilka měřící 85 cm už byla tak na hraně; většímu dítěti by čouhaly nožičky (ale které dítě nad 90 cm se ještě nosí pod svetrem…?).

Kromě vcelku logické absence krytí krku jsme docela dlouho koumaly nad tím, jestli ve svetru půjde nosit i na zádech – zcela upřímně, jde to, ale dře to. Jednoduše si ho oblečete naopak, jen to zavazování na zádech a poslepu by samostatně zvládla leda tak hadí žena.

Sečteno a podtrženo – krásný, elegantní a příjemně teplý nosící svetr, který využijete i v životě „po“, takže za tu investici rozhodně stojí! 🙂