Vzpomínáte si na naši nadšenou recenzi nosítka Indajani z letošního srpna? V té době jsme neměly vůbec tušení, co nám do budoucna mexický vítr přinese! Nedlouho po uveřejnění tohoto článku nás kontaktovala Erika z přímo z týmu Indajani s nabídkou otestovat další jejich produkty s tím, že chystají nějaké „absolutely exciting“ novinky v jejich portfoliu – upřímně, čekaly jsme šátek nebo nějaké jiné nosítko, možná nosící oblečení… a on nám nakonec zaoceánský balík přinesl šátkové kalhoty, a to hned v několika velikostech jak pro dospělé, tak pro děti!

Jak to vidí Lenka:

Jak to říct, kalhoty typu „nasrávačky“ sluší fakt jenom vysokým špejlím typu Linda. Přičtěte si k tomuto střihu nějaký zadek a stehna, nadto mou bezmála trpasličí výšku a máte, no… trpaslíka v nasrávačkách! 😀 Neochotu něco takového na sebe navléct jsem ale překousla velmi rychle, když jsem si na ně sáhla. Ony jsou fakt hodně příjemné – jsou šité, jak jinak, z ručně tkaných šátků Indajani, které jsou obecně hodně hutné, a tak jsou kalhoty poměrně teplé a určitě zahřejí i v sychravém podzimním počasí. Já jsem na focení nafasovala velikost M, ze které jsem mezitím od chvíle fasování do chvíle focení stihla zhubnout, ale primárně mi seděly moc hezky, z čehož soudím, že velikosti sedí. Emilce jsme pak přidělily nejmenší dětskou velikost na 2 roky, která jí pochopitelně v 18 měsících s velikostí 74/80 byla ještě hodně velká – nicméně v pase se dětské kalhoty dají stáhnout, takže kromě toho, že na ní vypadají trošku více „baggy“, to určitě nositelné je (navíc se do nich velmi dobře vejde zadeček v látkové pleně 😉 ). Také předpokládám, že i běžně velikému dítěti díky nápletům budou dobré minimálně do 3-4 let, takže se je nezdráhám označit za skutečně „rostoucí“ kus.

Ke kvalitě šití nemám připomínky (i když pravda sama nejsem švadlenka a sem tam trčící nitka mi nějak zásadním způsobem nevadí); jen snad co se týče střihu – náplety na lýtkách jsou hodně – ale opravdu hodně úzké. A to jak nám dospělým (dokonce i tyčkoidní Lindě), tak i dětem. Pravda, má hovězí lýtka, na která jsem nikdy nebyla schopná koupit kozačky, nejsou úplně etalonem modelkovských lýtek, ale já jsem naštěstí tak malá, že v podstatě žádné náplety nepotřebuju a stačilo mi je prostě stáhnout ke kotníkům (a podobně to měla i Emilka). Náplet v pase je naproti tomu hodně volný a pokud ho nestáhnete na šňůrku, tak máte i velmi pohodlné těhotenské kalhoty!

Dětská kaťata mají narozdíl od dospěláckých i velmi roztomilé kapsičky na bocích a jsou zdobené knoflíčky potaženými šátkovinou – v tomto vidím trochu problém, protože Emilku knoflíky hodně zajímaly, možná až moc – kdo ví, jak dlouho zůstanou na svém místě… 😀

Trochu jsem se pak lekla štítku, na kterém je psáno „prát v ruce“ – ale řeknu vám jedno tajemství… kalhoty jsem hodila na 30 st. do pračky a, světe, div se, přežily bez úhony. 😉

Jak to vidí Linda:

V životě bych neřekla, že na sebe obleču tento typ kalhot 😀 No ale tak když už vážily tu dlouho cestu z Mexika a ještě z rukou velmi milé Eriky, nešlo odmítnout ani odolat. Kalhoty mají opravdu velmi příjemný a vysoký náplet v pase a na lýtkách. Jak už zmínila Lenka, ty lýtkové náplety jsou opravdu velmi úzké a to jsou moje lýtka prototypem hubenosti (ne tak zbytek těla, i když mě označení od Lenky „vysoká špejle“ jinak velmi těší :D). Náplet v pase pak velmi ocení těhule, šestinedělky i vícenedělky, kterým zůstalo nějaké to bříško a kilíčko navíc.

Sice jsem toužila po neutrálním šedém modelu, velikost M mi však byla opravdu velká a ani šňůrka, která je ukryta v pase tomu příliš nepomohla, a tak jsem vyfasovala S, které mi sedí lépe. Soudím tak, že velikosti jsou spíše větší, obzvláště pak L, které bych se nebála doporučit ženám XL i XXL.

Helenka má na sobě stejnou velikost kalhot jako Emilka – tedy 2 roky a souhlasím s tím, že do 4 let je určitě ještě ponosí. V pase je gumička s dírkami a knoflíčkem, takže se opravdu přizpůsobí hubenějším i baculatějším dětem. Menší nevýhodu vidím v tom, že na dětských nápletech dole jsou knoflíčky, takže je nelze úplně zahnout, ale spíš je shrnout. Zato jsou ale velmi slušivé, pokud je vaše dítě neurve 🙂

Materiál je opravdu příjemný a pro ty, kterým je tento styl blízký, určitě ideální.

Tyto kalhoty budou již brzy k mání na e-shopu Šátkománie, která je rovněž výhradním dovozcem značky Indajani pro ČR. Tímto děkujeme oběma firmám za zprostředkování této horké novinky a naši fanoušci se již brzy budou moci těšit na takovou menší giveaway. Sledujte náš Facebook a Instagram!

Jak to vidí Jana:

I k nám dorazil dárek z Mexika. 🙂 Musím říct, že tento střih vůůůbec není můj styl, ale stejně jsem neodolala a taky jedny “nasrávačky” vyzkoušela. A zcela souhlasím s postřehem výše – náplety jsou hodně, ale opravdu hodně úzké – ve velikosti S má lýtka hlásila pocit jako ve svěráku, z velikosti M jsem pro změnu téměř vypadla. 😀 Ovšem být těhotná, tak je beru všema deseti – náplet v pase je velmi, velmi příjemná záležitost.

Aby toto testování nebylo jen o pohledu ženské části blogu, přidám i Štěpánovy pocity – ten totiž aktivně nosí nádherné modré “nasrávačky” velikosti 4 roky, a vzhledem k tomu, že si je obléká bez protestů, tak soudím, že je nosí rád. A sluší mu. 😉 Střih dětské verze je dle mého názoru velmi povedený, pěkně sedí, nikde nic nepřebývá – nejvíc nadšená jsem z nápletů, díky nimž se nohavice nevyhrnují. Prostě ideální kousek do sychravého podzimního počasí. 😉 Velikost také hodnotím jako poměrně univerzální – rozhodně vydrží déle než jednu sezónu. Jedinou drobnou výhradu mám ke knoflíkům – esteticky jistě zajímavý detail, ale trošku se bojím, že brzy padnou za oběť nenechavým ručkám, případně nevydrží zátěž radovánek na dětském hřišti.