Složení: 100 % egyptská bavlna

Gramáž: udávaná výrobcem 264 g/m² prewash

Velikost: 6

Úvaz: back wrap cross carry with a chest belt + tak trochu freestyle finish 😉

Jak to vidí Lenka:

Filigran už jsme tady před časem měly - v rámci testování Moishy v průběhu dubna se u nás objevilo růžové dvojče tohoto šátku, Emilka měla v té době cca 7,5 kila a já jsem nějak extra přenadšená nebyla. Jednou za čas je ale vhodné udělat re-test - Emilka o trochu ztěžkla, o něco povyrostla, já jsem začala preferovat jiné úvazy... Sama jsem byla hodně zvědavá. 🙂

Asi tušíte, že velké překvapení mi ani tentokrát Moisha nepřichystala - šátek je příjemný, měkký, s vázáním jsem neměla problém, ale takovýto tenčí až středně tlustý bavlňáček není něco, nad čím bych se rozplývala vrcholným blahem - ani v dvojitém kříži, ani na zádech. Ono proč ne, zdatný univerzál to určitě je (vazba je ale poněkud volnější, než bych si u opravdového pracanta představovala), barva i vzor jsou velmi elegantní - a to já kudrlinečky běžně nemusím. Pro malá miminka romanticky založených maminek ideální volba (i když zrovna Steel by možná unesl i některý sebevědomý tatínek); od cca 8-9 kil už to moc velká hitparáda nebude - lépe řečeno dobře si ponosit je možno v tenkém šátku i dobře rostlé batole, ale určitě ve více vrstvách, a také je nutno počítat s tím, že hubeňour prostě neodpustí chybu v úvazu.

Jak to vidí Jana:

Šedý testovací elegán za námi dorazil až na prázdniny k pratetě. A protože dětí kolem mě byla hromada, tak jsem neodolala a v těch největších vedrech ulovila a návazala dokonce tři. To ale předbíhám – nejprve bylo potřeba rozbalit balíček a kouknout, jaká nádhera to vlastně putovala přes půl republiky. Budu upřímná – žádné vzdychání se nekonalo. Šátek je svou barvou a vzorem dokonalým elegánem, ale na můj vkus už trošku staromódním. Dokážu si představit, že by jistě udělal dobrou službu mamince, která se ráda nalíčí, vezme si hezké šaty, své miminko naváže do šedavé Moishy a vyrazí na procházku na lázeňskou kolonádu. To však rozhodně nejsem já – zejména pak ve dnech, kdy venkovní teplota stoupá nad 35°C ...

A koho jsem tedy nosila? První obětí byl náš Štěpán (2 roky, 12 kg) – v poslední době se velmi nerad motá, takže zvládáme jen KSK, které občas vylepším roztažením popruhů nebo klokanním efektem. Šátek se mi vázal docela dobře, při dotahování spolupracoval, v úvazu se nepovoloval a držel. Přibližně po 10ti minutách jsem musela roztáhnout popruhy – 12 kilo je holt 12 kilo, v jednovrstvém úvazu už má ramena trpěla. Vzhledem k horku jsme ponosili pár desítek minut, pak už se nošenec dožadoval svobody. Druhým úlovkem byla má starší dcera (8 let, 25 kg) – poslední dobou s ní testuji hodně šátků – jednak je výborným náhradníkem za někdy nespolupracujícího dvouleťáka a taky mě prostě baví, jak se u vázání nasmějeme 😀 I velké holky (téměř) na prahu puberty se někdy potřebují pomazlit ... To opravdové testování však přišlo až s vypůjčeným nošenečkem (2 měsíce, 5 kg). Využila jsem toho, že mám v rukou ještě hodňoučké a spolupracující miminko a uvázala klokana. Spolupráce s šátkem byla ukázková – úvaz se povedl a zaúčinkoval také přibalený spací prach 🙂 Po více než hodině jsem mamince vracela vyspinkaného usměvavého drobečka a asi se mi ji povedlo definitivně přesvědčit, že šátek je skvělý pomocník.

Shrnutí – tato Moisha mě moc neoslovila svou decentní barevností a vzorem, ale bohužel ani nosností. Doporučila bych ji na menší miminka – u těch jistě udělá pořádný kus práce.

Jak to vidí Linda:

No už docela dlouho přemýšlím, jak tuhle recenzi napsat taktně. Když jsem měla možnost poprvé zkusit tento šátek v růžové barvě, málem mi to přepůlilo ramena... tak jsem to raději nechala na Lence a nevyjadřovala se. Tentokrát jsem se rozhodla tomu dát druhou šanci a šátek pořádně otestovat.

Vzhledově se mi šátek nelíbí, ale ani mě neuráží. Obecně mám s Moisha vzory docela problém. I když vím, že umí kvalitní a nosné šátky, neumím si vybrat vzor, který by mě zaujal natolik, abych zvažovala koupi. Sama vlastním RS Zephyr Lavender, ale to je jiná písnička. Nuže Filigran to nikterak nezlomil, ale přežila bych ho. Co bych už nepřežila, je to, že šátek je na omak poměrně drsný, velmi špatně se mi s ním pracovalo a obecně jsem neměla nejmenší chuť to vázání opakovat. Jak už zmínily holky, nosnost tohoto šátku není valná. No co, takových šátků je plno a i na takových umím najít něco pozitivního, co bych vypíchla. Tady ovšem marně tápu.

Na trhu je velká spousta jiných tenkých, bavlněných, hebounkých, krásných a cenově dostupných šátků. Suma sumárum mě to sice mrzí, ale nenapadá mě nikdo, komu bych tento šátek s klidným srdcem doporučila.

Za možnost otestovat šátek moc děkujeme facebookové skupině Nosíme děti.