Složení: 38 % total easy care merino vlna, 34 % bavlna, 20 % hedvábí, 8 % seacell

Gramáž: dle výrobce 330 g/m2 po praní, námi spočítaná 311 g/m²

Velikost: 6

Úvaz: dvojitý kříž

Jak to vidí Lenka:

Já prostě musím, nutně musím vyzkoušet všechny merinové Loktu She! V mém drahém Adriaticu je totiž merino tak mazlivé a příjemné, že máte chuť se do něj koncem října zabořit až po uši a vylézt až s prvními jarními paprsky… tak co kdyby i Ruby…? ? Je pravda že, dříve testované Raindrops Storm mě malinko pokousaly, ale já to prostě nevzdám a Adriaticu rovného jednoho dne najdu!

Ruby to ale bohužel není. Barva je ach-tak-hrozně-moc-krásná, že jí s radostí prominu ten zas-až-ne-tak-moc-krásný kytkovzor. Nicméně je celkově velmi „ženská“ – ne dívčí či pro holčičky, ale vhodná pro opravdové elegantní dámy. Úplně před sebou vidím vášnivou černovlasou tanečnici flamenca, s rudými rty, dlouhou sukní a dítkem navázaným do Ruby…! Ach!

Co do vlastností, vázala a dotahovala se mi naprosto ukázkově, jemně popružovala a dělala tím čest svému složení, na první dotyk hladká a pocitově až klouzavá, ale v úvazu krásně zasekla své zoubky a nepustila. 9kilová Emilka byla pak na ramenou pocitově lehoučká jako novorozeně. Slečna Ruby je sice baculka se širokou náručí, která hravě objeme i těžké batole, ale vzhledem k báječným vázacím vlastnostem bych se nebála do ní navázat i podstatně menší miminko než je to mé vlastní. Jenom kdyby mě tak nekousala…! Jsem z toho vážně moc smutná, ale prohlodala se mi i přes tričko a přes hubertus jaksi šátky nenosím ani v zimě… Kdo ale není taková frfňa jako já, co se týče merina, a hledá ňuňavého krasavce na zimu, tak s Ruby jistě neudělá chybu.

Jak to vidí Linda:

Přiznám se, že kdy Loktushky vypustily rododendrony, byla jsem dost zklamaná – vzor, který připomíná spíše potah na gauč? Hm… jaká škoda. Protože ale vyzkoušet je třeba všechno a protože víme, že i když nás něco nechytí za srdce hned napoprvé, může chytit napodruhé, chtěly jsme s Lenkou vyzkoušet i tento velmi chválený šátek.

Ruby má nádhernou sytě červenou vínovou barvu, i když to není moje oblíbená barva, musím uznat, že je opravdu krásná a povedená, pro tmavovlásky jako stvořená. Ač na některých fotkách vypadá v kombinaci s bílou, jedná se o barvu spíše smetanovou, prostě jako klasické přírodní merino. Všimla jsem si, že na světlé straně je viditelný červený chloupek, což někdy může působit jako flíčky. To ovšem rozhodně není žádná vada na kráse, to jen že každý šátek prostě podrobně zkoumáme, tak jsem si toho všimla. 🙂

Šátek jsem z testovacích důvodů vázala v tílku, abych zjistila, jak to tedy s tou kousavostí je. A musím říct, že úplně v pohodě. Ano, když jsem se na to zaměřila, tak to malilinko kousalo, ale nic, co by mi vadilo nebo proč bych si šátek neměla koupit. Holt opravdu záleží, jak kdo to má. Vázal se dobře, příjemně pruží, skoro bych ani neřekla, že je ho do ruky nějak obzvláště moc, prostě pro mě taková akorát gramáž. Na ramenou byl příjemný.

Musím říct, že seacell bych v něm nehledala, ale nemám s touto příměsí skoro žádné zkušenosti, takže neposoudím. 🙂

Pokud se vám líbí vzor a barva, máte trošku větší dítko a jste fandové vlny, určitě můžu Ruby doporučit – koupit ji můžete zde: https://www.loktushe.cz/satky/merino/detail-satek-na-noseni-deti-rhododendrons-ruby-vel-3-1010/.