Složení: 100 % bavlna

Gramáž: udávaná výrobcem 220 g/m² postwash (na isatky.cz se dočtete kdo ví proč 200 g/m²), námi spočítaná 233 g/m²

Velikost: 5

Úvaz: batoh, Tibetian knotless finish

Jak to vidí Lenka:

Tento žabáček je, narozdíl od před časem recenzovaného Kiss the Blue Frog, typickým zástupcem produkce této polské značky. Tenoučký pruhovaný novorozenecký kepr. Chm. Ale že to je nový skupinový šátek (ano, velmi usilovně jsme na to fejsbuku lajkovaly, až jsme si ho vylajkovaly), tak co bychom nepomohly s jeho zanášením.

Že se mi nelíbí pruhy? A duha? Tímto se tomuto pruhatému duháčkovi hluboce omlouvám a klaním se až k zemi, protože je prostě nád-her-ný…! Jemňoučký, ale přesto veselý pastel, tenké pruhy – v takovém šátku bude radost nosit novorozenečka!

První setkání bylo neslané nemastné – šátek byl čerstvě vypraný, tuhý a relativně hrubý, no prostě taková utěrka na pohmat ne nepodobná Lidl hadru (abych byla férová, měla jsem vedle sebe tento fungl nový, nezanošený Little Frog a důkladně zanošený, ehm, lépe řečeno již hodně nošený, Lidl). Přesto jsem ho na krátkou chvíli navázala, ale kromě toho, že nám fakt šel k pleti, jsem na něm nic výjimečně pozitivního neshledala.

Než došlo k našemu druhému setkání, duháček putoval bezmála dva měsíce ostravskou skupinou a tudíž se k nám vrátil už krásně zanošený – na pohmat daleko příjemnější, měkčí a při vázání o poznání lépe spolupracující. S klokaním efektem jsem si 9kilovou Emilku ponosila velmi pohodlně, ale i bez toho klokana ve vícevrstevném úvazu to nebyla žádná hrůza. Když k tomu přičtete nenáročnost na údržbu a nízkou cenu, je zanošený Spectrolite ideální startovní šátek. Akorát že Spectrolite má o pár dní později vydané bambusové dvojče, takže má volba na případného novoška by byla jasná…

Jak to vidí Linda:

Tohle je rozhodně nejhezčí pruhovaný šátek, co jsem zatím viděla. Veselé, svěží, hravé barvy – to je něco, co rozhodně uvítáte, pokud máte malinké miminko a začínáte nosit. Šátek se ke mně dostal už zanošený, pracovalo se mi s ním dobře, dobře se dotahoval, do ramen se navzdory očekávání nezařízl. Jasně, není to šátek na nošení 15 kg batolat, ale za ty prachy? Pro nosnici – začátečnici ideál!