Složení: 100 % bavlna

Gramáž: udávaná výrobcem 230-260 g/m2, námi spočítaná 275 g/m2

Velikost: 6

Úvaz: kříž s kapsou uvnitř s roztaženými popruhy

Jak to vidí Lenka:

Polský LittleFrog není zase tak little. Naopak je to minimálně v rámci střední Evropy pořádný kus dobře živeného žabáka, jehož šátky zná snad každá (a to i začínající) nosnice. Gró nabídky LittleFrog, který figuruje na nosícím trhu od r. 2013, tvoří jednoduché keprové pruhy s nízkou gramáží, s nimiž dle Slingofestu vydrželi dlouhý rok a půl, než vydali první, dnes již legendární Echo. Novorozenecké pruháčky jsou ale také nestárnoucí klasikou, nadto velmi dostupnou klasikou, a tím pádem se není co divit, že jsou oblíbenou volbou maminek začínajích s šátkováním. Co se týče designu žakárových šátků, LittleFrog se také drží docela při zdi a kromě ojedinělých úletů typu Charm vydává vesměs jednoduché, často geometrické vzory, které nemůžou urazit snad žádného estéta.

Kiss the Blue Frog tedy není zrovna to, co si většina z nás šátkomaniaků představí, když se řekně „LittleFrog“. Vzor je pěkný a vtipný, ale prostě zcela netypický LittleFrog, i když je to vlastně žabákův nejžabákovatější šátek. 😀 Barva, bohužel, oproti promo fotkám, tak trošku vyblinkaná – jinak se mi šátek líbí.

Nosícími vlastnostmi jsem ale byla mile překvapená – vázání a dotahování na jedničku, klouzal akorát a držel i na jednom uzlu. Gramáž 275 g/m2 je pro mě a 9kilovou Emilku v nynější době naprostý ideál, a to i u dobře vychovaných celobavlňáků, ponošení to bylo velmi příjemné. Na omak je hebký a měkký a jako správný pracant opravdu nízkoúdržbový, nějak extra se nemačká a na tahání nitek náchylný určitě není. U nás žabák obstál na výbornou a podařilo se mu změnit i mé povědomí o LittleFrog jako o značce „těch pruhovaných mimišátků“. Určitě si LittleFrogů od nynějška budu všímat daleko víc a daleko pozorněji.

Na závěr svého povídání vám chci představit další holku v hadru, Janu (která v tom hadru nosí kluka jako buka, aby to nebyla taková holčičí nuda). Jana měla žabáka na testování hned po mě a jak to tak bývá, sto lidí, sto chutí. A především, na sto procent se projevil efekt čerstvě vypraného šátku – parné léto, lidi se potí, můj čich cvičeného ohaře… no musel jít do pračky. A takový vypraný šátek se musí znovu pořádně zajet, jinak to vážně není ono. Tímto se Janči velmi omlouvám! 😀

Jak to vídí Jana:

Jo, modrásky – ty já můžu. 🙂 Když jsem se přihlašovala na testování, fotky šátku mě naprosto uchvátily – nevšední, hravý vzor a navíc v modré – to mi prostě nemohlo uniknout. Navíc, což je tedy velká ostuda, jsem šátek této značky nikdy nezkoušela, takže jsem byla velmi zvědavá na jeho vlastnosti. Jaké bylo však mé zklamání, když jsem šátek nedočkavě vybalila – modrá nebyla modrá, ale spíš šedo-divná.

Wow efekt se bohužel nedostavil ani při vázání. Nyní je ten pravý čas přiznat, že testování neprobíhalo s mým vlastním nošencem (v té době téměř přesně 2 roky), protože po celou dobu jednoduše neměl náladu na motání. Naštěstí si jako správná zlodějka dětí umím poradit – vypůjčila jsem si úžasně trpělivého nošence (9 kg, cca 70 cm). Při vázání šátek zprvu pěkně spolupracoval, ovšem při dotahování docela prokluzoval. Nakonec se mi ho podařilo zkrotit – po důkladném zauzlování v úvazu držel, nepovoloval se. Jednovrstvý úvaz byl pohodlný pouze na pár minut, proto jsem KsK po chvilce vylepšila klokanním efektem – ten už devítikilového Davida zvládl s přehledem. Nosnost bych tudíž hodnotila spíš při spodní hranici – na malá miminka fajn, na těžká batolata rozhodně ne.

Celkově bych své první setkání se značkou LittleFrog hodnotila jako víceméně úspěšné. Nemastnou neslanou barevnost dohnal líbivý vzor, slabší nosnost zachránil vícevrstvý úvaz. Tento šátek bych neváhala doporučit začínající mamince s malým miminkem jako první šátek – poměr cena-výkon je v tomto případě velmi slušný.

Za možnost testovat moc děkuji skupině Nosíme děti!