Složení: 100 % organická bavlna

Gramáž: dle výrobce 300 g/m2 post-wash (námi spočítaná u roznošeného šátku 286 g/m2)

Velikost: 6

Úvaz: kříž s kapsou, batoh (s něčím jako starfish finishem, prostě jak ruka padla)

Každý, kdo má jen trochu větší rozhled v nosícím světě než „tohle je Manduca a tohle je šátek“, už určitě někdy slyšel o slovenské značce nosítek Lenka. Kdo je Lenka? Maminka (již brzy trojnásobná), vrcholová atletka a reprezentantka Slovenska, neuvěřitelně energická žena a nejen pro nosící komunitu obrovský vzor a inspirace v tom smyslu, že když se chce, tak jde opravdu všechno.

Jedno z jejích nosítek, v současné době čím dál populárnější Lenku 4ever, jsme tu před časem již měly (a moc jsme ho nešetřily, resp. šátek, z něhož bylo nosítko ušité). Na základě našeho článku nás potom přímo firma Be Lenka oslovila, zda bychom nechtěly otestovat některé další z jejich výrobků, a my jsme samozřejmě zajásaly, po této úžasné příležitosti skočily a už nepustily! Hned na začátku musíme vyzdvihnout, jak skvělá a příjemná je komunikace s „Lenkou“ – ne tedy přímo s „tou“ Lenkou – Lenkou Cenigovou Gajarskou (i když ona sama je velká sympaťačka a na každém slovu, které napíše na na svůj web či sociální sítě, je jasně vidět, jak si svých zákazníků a příznivců váží); my jsme si dopisovaly s jinou pověřenou osobou – každopádně  báječný přístup a ochota firmy Be Lenka jako celku (a to i k nám, začínajícím blogerkám), to je něco, co nelze opomenout zmínit a ocenit!

O to více jsme byly poctěny, že nám kromě šátku Rómeo a letní verze nosítka Lenka 4ever byl nabídnut k testování ještě jeden zbrusu nový, doposud nevydaný (resp. až k včerejšímu dni oficiálně vydaný) šátek, modrotyrkysová Mandala.

Ano, šátek – Be Lenka, to totiž nejsou jen nosítka, ale od loňského roku také řada krásných, převážně bavlněných šátků v celkem sedmi různých, velmi vkusných vzorech, mezi nimiž si vyberou jak minimalisti, tak romantické duše.

Jak to vidí Linda: 

Tento šátek je prostě kráááásný! Když jsem rozbalila balíček, okamžitě jsem se zamilovala. Nádherná kombinace modrých odstínů, decentní vzor, to já můžu! Okamžitě jsem si z něj představila nosítko a hned jsem si řekla, že to bude jistě nejžádanější vzor následující sezóny 🙂

Jedná se o první bavlněný šátek Lenka, který jsem měla možnost zkusit (zatím jsem měla jen Lenčin ručně tkaný) a přiznám se, že jsem od něj neočekávala mnoho. Tak nějak jsem předpokládala, že se jedná o levné bavlňáky, u kterých se stejně očekává, že půjdou pod nůžky.

Ale to jsem se minimálně u tohoto šátku šeredně spletla! Jak je šátek krásný, příjemný do ruky a to i nezanošený – přišel nám ještě bez cedulek a vonící novotou, tak je i velmi příjemný na vázání. Je ho akorát do ruky – označila bych ho za méně až středně tlustý, velmi dobře se s ním pracuje, krásně se dotahuje, drží, kde držet má, a klouže, kdy klouzat má. V jednovrstvém úvazu KsK jsem nezaznamenala žádný problém ani u 10 kg vážící Helenky. Jasně, na procházku ani túru bych takto nešla, ale je to můj standardní „zátěžový test“, kde bohužel dost šátků propadne 😀

Suma sumárum nádherný, příjemný šátek vhodný pro začátečníky i zkušenější nosnice. Do 10 kg bez problémů, samozřejmě každý ať vyzkouší dle citlivosti vlastních ramen. Já jsem velmi mile překvapena!

Tento šátek můžete zakoupit na našem e-shopuhttps://eshop.vhadru.cz/10-satky

Jak to vidí Lenka:

A to já zas tak překvapená nejsem! Že Lenka umí velmi slušné a pěkné šátky, to už vím delší dobu, doposud jsem ale mezi nimi nenašla nic, z čeho bych se posadila na zadek. Příjemné a spolehlivé univerzální bavlňáčky, se slušnou (i více než slušnou) gramáží, ale jaksi mi prozatím chyběl ten wow efekt. Když mi Linda v bezbřehém nadšení posílala fotky obsahu testovacího balíčku, tak jsem si řekla, no jo, pěkný, no, to je zas nějaká kytičko-orientální romanťyka, ale tak ta barva fajn…

Ale naživo!!! První WOW – úžas střídá nádheru, fotky z Lindina mobilu opravdu nedokázaly zachytit ty překrásné odstíny modré a tyrkysové (no kdo by to byl řekl do Lindina mobilu 😀 ). Druhé WOW – vzor (opět poněkud nepřekvapivě) vynikne hlavně v úvazu; kvůli té čarovné mandale dokonce snad poprvé od loňského října vážu kříž s kapsou bez roztažených popruhů, abych ji ukázala světu. Třetí WOW (no dobrá, abych zas nepřechválila, tak spíš wow 😉 ), ono se to fakt dobře váže. Na omak má mírně hrubší strukturu, než si pamatuju u Lenka šátků, které jsem měla v ruce dříve. Není to hlaďoučký ňuňu mazlík, ale ani v nejmenším nějaké struhadlo (nicméně důkladné zanošení mu jistě ještě trochu pomůže). V ruce je ho akorát (gramáž přímo jako mně na míru), klouže tehdy, kdy je to žádoucí, naopak v úvazu spolehlivě drží – jako jasně, jednovrstevný úvaz na velmi živé batole není zrovna eňo něňo; že se trochu prověsí, s tím jsem počítala, ale následně po roztažení popruhů to bylo skvělé ponošení. Pronosily jsme s krátkou pauzou několikahodinovou procházku včetně dopoledního šlofíka a má ramena a záda to ani nezaznamenala! Zapomněla jsem napsat – WOW! 😀 Co se týče údržby, trochu se mačká, jak se dá u čisté bavlny očekávat; vazba je hutná a nenáchylná na vytahování nitek (což Mandalu spolu se vzorem činí dokonalým materiálem k šití dokonalých nosítek!). No a když k tomu přičtete, že se Lenka šátky řadí do opravdu lidově dostupné kategorie, tak prostě není co řešit.

Jediná drobná výhrada – středová značka není na testovaném šátku vycentrovaná s prostřední mandalou ve vzoru, takže když to chcete uvázat FAKT pěkně, tak si musíte dát trochu záležet.

Velmi děkujeme Lence a spol. za zapůjčení šátku k testování! Nadále pilně testujeme a připravujeme recenze, takže stay tuned… 😉

Tuto krásnou Lenku můžete zakoupit zdehttps://eshop.vhadru.cz/10-satky