Složení: 50 % neupravený len, 50 % česaná bavlna

Gramáž: námi spočítaná 376 g/m²

Velikost: 5

Úvaz: batoh s popruhy roztaženými přes zadeček, knotless finish s dvěma kroužky

Ehawee, polská high end značka, byla založena v roce 2015 Justynou Skulskou, která je (podle toho, co jsem se dočetla na webových stránkách) slavnou propagátorkou nošení a milovnicí přírody. Sloganem Ehawee je „Zpět ke kořenům“ a toho se u svých šátků také drží – žádné velké barevné, vzorové či příměsové eklektiky, ostatně dle Slingofestu prozatím vydali pouhých 6 vzorů – z těch trochu zběhlejší šátkomilovnice nejspíše budou znát ptáčky Cranes a lístečkové Seeds; šátky ostatních vzorů tvoří v portfoliu Ehawee absolutní menšinu a patří mezi ně i Roots.

Tento Roots of Life je skupinový šátek Moderních nosiček, kterým za možnost ho vyzkoušet velmi děkuji. Vskutku luxusní skupinový šátek! Jednak je opravdu krásný – monochrom já hodně ráda, vzor Roots je jeden z mála rostlinných designů, které mě oslovují a ta struktura lnu je úžasná – na první pohled šátek působí, jako by v něm byl lurex (ach…!); jednak ten měkký len je prostě slast – šátku je kus, ale vážně velký kus; spočítaná gramáž blížící se 400 mě ani v nejmenším nepřekvapila (a ano, brát si na takového otesánka Mkové kroužky byla začátečnická chyba 😀 ). Šátek je úžasně měkoučký, chlupaťoučký (byť Linda by k tomu měla jistě co říct 😉 ) a i přes těch 50 % lnu krásně ňuňavý a hebký. Kouzlo tohoto chlupatého lnu je, že i přesto, jak sametově a příjemně působí na dotek, tak díky tomu chlupu velmi málo klouže a v úvazu drží jak helvétská víra. Dotahování pro tu neklouzavost dalo docela zabrat, ale šátek to zase kompenzoval tím, že je i přes svou závratnou gramáž pěkně poddajný. V úvazu si příjemně popružoval a určitě by unesl i více než Emilčiných 9 kg.

Největší překvapení mi ale Ehawee připravil po odvázání z úvazu a vyvěšení – i přes své složení v podstatě nepotřeboval žehličku! Kvalitní len je jedním slovem zázrak! K tomu hustá a nenáchylně vypadající vazba – nejspíš budu Ehawee do budoucna hodně pozorně sledovat, tihle Poláci vážně za tu pozornost stojí.