No co vám mám o Dekkách víc povídat…  Už tady párkrát byly (a určitě ještě budou). Tentokrát k nám na testování po nechtěném okružním výletu mezi pobočkami České pošty dorazili deččí bratranci Art a Adam. 

Tilia Art

Složení: 100 % bavlna

Gramáž: 330 g/m2

Velikost: 6

Úvaz: batoh/tibetian knotless finish

Art má stejnou vazbu, složení i gramáž jako jeho rodná sestra Adel, kterou jsme již před časem testovaly – a velmi překvapivě má i stejné vlastnosti. 😉 S Adel jsme ale s Emilkou neměly příležitost pořádně se pomazlit, protože o naši pozornost v jednom dni usilovaly další tři Dekky, a tak jsem byla nesmírně ráda, že jsem Arta mohla podrobit pořádné zátěžové zkoušce – vynesly jsme ho na celodenní výlet na Garden Food Festival (což byl sám o sobě pro mlsnou kozu, jako jsem já, velký zážitek).

Art je měkký, s volnou nadýchanou, pro Tilie typickou vazbou, dobře se váže a bez problémů dotahuje, ostatně jako všichni jeho lístečkoví sourozenci. Výletovaly jsme v dvojitém kříži, s krátkou pauzou dohromady asi 5 hodin, a o Emilčiných 8 kilech jsem vůbec nevěděla. Barevně pro mě jednoznačně nejkrásnější Tilia, i když „funkčně“ u mě prozatím o chloupek vede bambusová Isla.

Plectrum Adam

Složení: 100 % bavlna

Gramáž: 330 g/m2

Velikost: 6

Úvaz: kříž s kapsou uvnitř s roztaženými popruhy

Adámek byla první Dekka, se kterou jsem kdy měla možnost se setkat a ponosit si ji; druhá Adamova návštěva tedy byla jen krátká a především na fotku. Má perspektiva se od zimy, kdy jsem ho měla v ruce poprvé, nezměnila – bavlněná Plectra jsou velmi dobré šátky, které ale svému názvu dělají čest – jsou tužší a celkově o něco dekovitější než Tilie. Prostě Dekky. Pohodlné, příjemné na dotek, ale ve srovnání s Tiliemi a příměsovými Plectry podle mě o něco méně povolné při vázání a dotahování. Co do vzhledu, do narození zeleného lněného Lukáška pro mě byl Adam mezi větrákovými Dekkami absolutním favoritem (a do vydání Elementů vlastně i favoritem mezi všemi Dekkami).

Ještě jednou a snad ne naposledy Dekkám děkujeme za možnost testování dalších jejich mazlíků (a také našemu drahému Rajčeti, které nám šátky k testování zajistilo)!