Složení: 50 % bavlna, 28 % len, 22 % Tencel

Gramáž: 339 g/m² (námi spočítaná)

Velikost: 6

Úvaz: back wrap cross carry sweetheart

Jak to vidí Lenka:

Dorka je další z deččích letních ultra-limitek (podle našich informací existuje opravdu jen pár kusů ?) – má úžasné extra-letní složení a naprosto překrásnou barvu, a to z obou stran – člověk se jen těžko rozhoduje, která je hezčí, tak to mám přesně ráda (ale jo, já jsem se nakonec rozhodla docela lehce, že se mi líbí víc ta tyrkysová strana… i když tmavší žíhaná má taky cosi do sebe :D).

Do té nádherné svítivé tyrkysové jsem se zamilovala už v Brně na Velké nosící degustaci a nemohla jsem se dočkat, až Dorinku znova navážu. K testování nám ji její milá, úžasná, nejlepší a nejskvělejší majitelka (tisíckrát děkujeme!!! ?) poskytla jako téměř panenský šátek, takže jako správná lněná potvora nejprve škrabkala, mačkala se a urputně se mnou bojovala při žehlení. V průběhu testování jsem ji ale v ruce měla celkem třikrát v různém stádiu roznošenosti a v tom posledním už to byla docela hodná holka. Proti ostatním Plectrům mi přišla méně hutná, jakoby „vzdušnější“ a odlehčenější (asi ten Tencel), měkká, ale méně hebká na dotek (zcela jistě ten nezanošený len). Nešvary plynoucí z nezanošenosti se časem poddají (a bylo hodně znát, že se postupně poddávaly i v průběhu testování), jenom ta lněno-tencelová mačkavost nejspíš zůstane.

Při vázání spolupracovala výborně – no prostě Dekka; jen trochu víc drhla, ale to já ráda. Na ramenou klasický deččí mírně pružný obláček, dítko jako v peřince, výdrž v úvazu nekonečná i na jednom uzlu.

Prostě další z Dekk, které miluju (i když přiznávám, že tady to dělá částečně i ta její nádherná barva, jinak bych na první stupínek, co se týče vlastností, nejspíš postavila jinou Dorčinu sestřičku či bratříčka).

Jak to vidí Linda:

Linda to vidí asi úplně jinak než zbytek šátkového světa a hlavně tedy jinak než zaryté Dekkařky. Dory mě za srdce nevzala barvou ani vzorem – přiznávám, že Plectrum opravdu nepatří mezi mé favority a modrá s modrou…Ne teda, že bych měla něco proti modré, ale tady je jí na mě nějak moc. 🙂

Co se týče vlastností, je to klasická Dekka – příjemně dlouhá a velmi příjemně široká a velmi nosná. Bohužel len s tencelem jsou tužší, hůře se s nimi pracuje a ani to nejsou nijak zvlášť měkoučké nebo ňuňací příměsi. Tato Dorka, kterou jsme měly na test by jistě zasloužila ještě o velký kus zanosit a tak ji nechci zatracovat, přiznávám však, že být má vlastní, už je z domu….

Za zapůjčení Dorinky k testování mnohokrát děkujeme naší zlaté spolunosnici a šátkomilovnici Klárce!