Z portfolia slovenského Rischina už máme otestováno kde co – šátky Mint Diamonds, Blue Starlight a Rainbow Paisley Folk; nedávno se u nás protočilo i jejich rostoucí nosítko Flexible. Až na třetí jmenovaný mě šátky nadchly jak svým vzhledem, tak funkčními vlastnosti (ale ani ten duháček nebyla žádná tragédie) a nosítko jsme více méně také jenom chválily. Na testování „polovázacího“ nosítka Half Buckle jsem se tím pádem hodně těšila a určitě nezklamalo.

Na první pohled mě nadchlo, je prostě krásné – jemný srdíčkový vzor v elegantní barevnosti jistě neurazí ani nosící tatínky, nadto je perfektně ušité. Nad systémem nastavování zádové opěrky pomocí dvojšňůrkového paralelně-tunýlkového systému jsem jásala už u celopřezkového modelu – tohle je prostě báječně jednoduché a přesto dokonale funkční!

Zároveň jsme u přezkového modelu poměrně obsáhle komentovaly doporučené rozmezí velikosti, resp. výšky dítěte. Half Buckle je stejně jako Flexible doporučeno od narození do velikosti 98 – my jsme to zhodnotily spíše tak do velikosti 80-86 (Štěpánovi s velikostí 92 bylo už poměrně dost malé); vzhledem k identickém rozměrům zádové opěrky na tom bude i Half Buckle co do vhodnosti podobně.

Bederák je také u obou modelů totožný – měkký, poměrně široký, horizontálně prošitý a u testovaného celopřezkového modelu pro mě dost nepohodlný, zejména kvůli tomu, že měl velkou tendenci se ohýbat. U Half Buckle mě ale velmi příjemně překvapil – neohýbal se a celkově na mě působil trošinku pevněji – že by nosítko bylo jen o něco méně zajeté…? Těžko soudit, proč tomu tak bylo, musela bych mít oba kusy vedle sebe. Možná v tom částečně hraje roli i to, že popruhy vázané pod zadečkem ho také částečně nadlehčují a tím pádem nemá bederák takovou zátěž jako u přezkového modelu… No, všechno jsou to jenom moje dohady, každopádně u polovázacího modelu jsem byla s bederákem spokojená a byl mi velmi pohodlný.

Co se týče vázacích popruhů, jak už jsem psala několikrát, s nosítky typu mei tai si příliš nerozumím – motání je u nich na můj vkus až příliš, aby to pro mě bylo jednodušší než umotat šátek, a pohodlností se prozatím žádné v mém případě šátku nevyrovnalo. „Polovázací“ nosítko, tedy to, co má přezkový bederák a vázací popruhy, můj mei tai problém pak řeší jen částečně. Je sice fajn, že bederák prostě jednoduše nahodím a zapnu jako u běžného přezkového nosítka a že mi od beder visí o dva cancoury míň, ale hlavní motání stejně představují ramenní popruhy. Ale jak říkám, toto je můj osobní mei tai problém. 😀

Polstrování ramenních popruhů u Rischina je příjemné, pro mě tak akorát a při nošení pohodlné, jenom mi malinko vadil vnitřní šev, který jsem na holé kůži u krku už po chvilce nošení poměrně podstatně cítila. Jinak si co do pohodlnosti nosítka nemůžu na nic stěžovat a určitě ho budu moc ráda doporučovat!