Složení: 56 % česaná biobavlna, 22 % divoké hedvábí, 22 % bavlna

Gramáž: cca 268 g/m2

Úvaz: kříz s kapsou s roztaženými popruhy

Pohled Lenky:

Oscha je v nosících kruzích dobře známá, zavedená značka šátků s letitou tradicí, o níž je vžito všeobecné povědomí, že z jejích stavů prostě nemůže sjet špatný šátek. Tihle Skotové to jednoduše umí, zvláště pak s hedvábím. Starry Night je navíc jeden z jejich nejklasičtějších vzorů, skutečně jako hvězdná noc, až by člověk na první pohled řekl, že je v něm zatkaný lurex (není, on je to opravdu jen vytkaný vzor!).

Nebula je jeden z kousků, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Měkoučký, hebký mazel vhodný i pro nejmenší miminka, zároveň přes relativně nižší gramáž usene bez problémů i větší děti. Psát o šátku z dílny Oscha, že se výborně dotahuje, ideálně klouže a v úvazu dobře drží, to je téměř zbytečné, tyto vlastnosti oschí šátky nejspíše dostávají do vínku od šátkových víl již ve své skotské kolébce.

Na Nebule shledávám jen dvě drobné mušky – rubová strana působí na můj vkus až příliš “rubově” (resp. obecně se mi moc nelíbí, když se vůbec dá o šátku říct, že má rubovou stranu, ale to je asi otázka vkusu) a vzhledem k obsahu hedvábí je náročnější na údržbu (všichni víme, jak nás z toho ručního praní ve vaně bolí záda).

Ponošeno s Emilkou 10 měsíců/7,5 kg.

Pohled Lindy:

Oscha….Snad není nikdo, kdo by nebyl zamilovaný minimálně do jednoho vzoru této značky. Třeba taková Středozemě, ááááách!

Ale my jsme testovaly tuto modrou krásku. Její sestra v barvě bordó se ke mně dostala zhruba před půl rokem ve velikosti 4. No…já a krátké šátky si moc nerozumíme, takže jsem navázala asi dvakrát kříž s kapsou z uzlem pod zadečkem a to bylo asi tak vše.

O to víc jsem se těšila, až si vyzkouším hvězdičky v „normální délce“. Vzor opravdu vypadá, jako by se třpytil, jak už zmínila Lenka, vlastně je to úplně neuvěřitelné a vůbec nechápu, jak se to designérům povedlo, protože zblízka vypadá úplně obyčejně. Tímto bych tedy Osche chtěla vyseknout obrovskou poklonu.

Šátek je tenký, příjemný, dobře se s ním pracuje. Doporučila bych jej na menší miminka, dle citlivosti ramen do +- 9kg. Pro moje ultra citlivé ramena a roční dítě už to bohužel na žádné velké nošení není.

Testováno s Helenkou 1 rok/9,4 kg, 73 cm

Za zapůjčení děkujeme Zuzce M.