Když se vám naskytne příležitost potkat se na jednom jediném místě v jeden jediný čas s 19 (!!!) nádhernými šátky ze společného hnízda Wild Slings a ROAR, co uděláte? No rozhodně neváháte! My jsme s Lindou nezaváhaly ani na vteřinu, jedno krásné páteční dopoledne sbalily děti a foťák a vyrazily tak takový lehce utajený minisraz s naší úžasnou kamarádkou Markétou, díky níž vůbec nápad na toto setkání vznikl, a úplně nejvíc nejúžasnější Ivetou, která ten neuvěřitelný šátkonáklad převážela na první celočeský WS/ROAR sraz.

Setkaly (resp. setkali, byli tam s námi i kluci jako buci 😉 ) jsme se v ostravské herně Žirafa – ne, tomuto se opravdu nedá říct „hernička“, tohle je herna jako hangár (vždyť se taky nachází v prostorách, kde dříve býval Baumax). I když jsme se nejdřív trochu bály, že to na ty naše prďolky bude ještě moc „velké“, tak se naše obavy velmi záhy ukázaly jako zcela liché – v Žirafě si najde vyžití prakticky každé chodící dítě jakéhokoliv věku. Toto se ale bohužel ukázalo i jako menší problém, protože mezi trampolínami, bazénky s míčky, prolézacími hrady, kolotoči a skluzavkami bylo hodně obtížné děcka ulovit do šátku. 😀 Co se tedy zábavy pro děti týče, tak Žirafu hodnotíme šesti hvězdičkami z pěti; jsem přesvědčená, že by tam holky (a kluci 😀 ) mohly klidně řádit celý den a stejně bychom je odtamtud nemohly dostat!

Ale zpět k hlavnímu účelu naší mise! O Wild Slings jsme už psaly a o ROAR nedávno také – v době, kdy jsme tyto šátky měly v ruce, byly jak WS, tak ROAR poměrně horká novinka na šátkovém trhu, ale od té doby jejich duchovní otec Maciej Aleksandrowicz a obě jeho značky ušli velký kus cesty a značně rozšířili nabídku – a to co se týče vzorů, barev, příměsí i typů vazby. Wild Slings už zdaleka nejsou jenom černobílé můry a lebkouni a mezi šátky ROAR už si vyberou i romantičtější duše a ti, kteří mají radši barevné kousky. Jejich popularita navíc v českých končinách zásadním způsobem od jara vzrostla a už se určitě nejedná jen o pár jednotlivců, jimž tyto šátky říkají pane (resp. paní). Díky tomu jsme mohly osahat a poňuňat „od každého něco“.

Kdo pozorně sleduje náš Instagram, tak si mohl všimnout, že nám mezitím rukama prošlo ještě několik dalších WS i ROAR šátků (například nádherný tussahový Panenský les, bavlnění i tussahoví Pokrevní bratři, zajímavý no-cotton „Mech“ nebo hravá srdíčka či hory). Jejich recenze zatím pokojně spinkají v šuplíku a až bude více času na zpracování fotek, tak se o ně s vámi jistě podělíme. 😉 Teď jsme měly příležitost si zásadním způsobem doplnit šátkové vzdělání!

No co vám mám povídat? Šátkové nebe! Úžasní rudí draci s měkoučkým tussahem, zajímavý nadýchaný Panenský les Cumulus, hebké romantické Vlčí máky, no-cotton Mraveniště – no vázaly jsme, jen co nám naše veselá batolata, která v té době zajímalo cokoliv jiného, než se nechat zašněrovat do nějakého hadru, dovolila (a jak vidíte, Helenka moc nedovolila… 😀 ).

Na závěr si nechávám ódu na ROAR Górki s unikátní cruch vazbou (jinak také zvané „wafle“) – něco tak úžasně nadýchaného, měkkého a navíc krásného a originálního jsem na ramenou snad ještě neměla (promiň, Dekko! 😉 )! Navázanou Emilku jsem vůbec necítila a ani trochu se mi pak wafličky nechtěly sundávat… prostě třikrát ACH! No neměla jsem ho brát do ruky, protože teď po nějakém šátku v crunch vazbě celým svým nosícím srdcem toužím…!

Ivetě ještě jednou mockrát děkujeme, že se u nás v Ostravě se všemi těmi poklady zastavila a budeme doufat v mnoho dalších setkání! 🙂