Složení: 97% bavlna, 3% rayon

Gramáž: 330 g/m²

Velikost: 6

Úvaz: double hammock

Už jste zaznamenali Dekka-mánii? Že ne? To jste asi málo protřelí sociálními sítěmi. Kolem Dekky se v poslední době víří tolik emocí jako asi kolem žádných jiných šátků. Příčinou sáhodlouhých facebookových diskuzí, vzlykání nebo naopak hyperexcitovaného jásání je způsob prodeje šátků – všechny Dekky jsou vždy vydávány jako limitované edice, vždy plus mínus 15-20 šátků, a jsou prodávány klasicky na e-shopu. S uvedením každého nového modelu nastává masová hysterie, čekání na přesný čas releasu a frenetické proklikávání se skrz nákupní košík – kdo nakliká rychleji, ten šátek získá, kdo je pomalejší, má smůlu. Někomu tento způsob prodeje vyhovuje, jiní si přejí draw, tedy losování o možnost koupě.

Jak jsem psala, vzbuzuje to emoce – pozitivní, ale i hodně negativních. Dekkovým velmi přeju ten obrovský úspěch – oni si to také zaslouží, ve své kategorii cenově dostupných batolecích šátků jsou Dekky určitě co do funkce špička všech špiček. Na druhou stranu mě ale mrzí všechna ta špatná nálada, která rozděluje fanoušky Dekky na dva tábory – „naklikal“ a „nenaklikal“. Doufejme, že všeho do času  a že svět už brzy bude zase v pořádku. 😉 Každopádně, milá Dekko, držím palce a přeju jen a jen spokojené zákazníky. 🙂

Proč se o tom rozepisuju zrovna u Simplonu? Protože Simplon je limitka všech limitek – do prodeje šly pouze 3 exempláře (extralimitnější už byla jen Tilia Jura s konopím, o té zase někdy příště 🙂 ) a to u Dekky trochu netradičně prostřednictvím draw. My jsme měly možnost ho vyzkoušet v rámci testování ve skupině Nosíme děti.

Když jsem Simplon brala do ruky, došlo mi, že jsem vlastně ještě nikdy pořádně nevyzkoušela bavlněné Elementy (když nepočítám těch pár minut, co jsem měla na rameni Betty coby ring sling) – ta 3 procenta viskózy ze Simplonu příměsový šátek v pravém smyslu slova určitě nedělají. Mám pro bavlněné Dekky slabost, zejména pak bavlněné Tilie, a Elementy jsou svými vlastnostmi určitě blíže Tiliím než Plectrům.

Simplon je typická Dekka v tom nejlepším možném smyslu slova. Na omak příjemný (to nejsou žmolky, ale zcela záměrné nopky 😉 ), nadýchaný, při vázání ideálně spolupracoval – jak jen tedy může spolupracovat bavlňák s gramáží přes 300; pro někoho, kdo takovýto šátek nikdy nedržel v ruce, by to mohl být menší šok. V úvazu bez problémů držel na svém místě, nepovoloval, v XL kroužku neprokluzoval, na ramenou to byl opět klasický deččí obláček a při chůzi jemně pružil. Bezmála 10kilovou Emilku jsem si ponosila s velkým komfortem a musím říct, že po všech těch předchozích příměsových dekka-exkurzích (jako například PinkPunk s modalem, Lily a Caroli s polyesterem, viskózová Luna nebo Dory s Tencelem a lnem) to byl příjemný návrat „back to basics“.

Nicméně, jak jsem se vám posledně v recenzi na nosítko Kavka svěřila, konec loňského a začátek letošního roku mě nezastihl zrovna v nejlepší nosící kondici. Simplon k nám dorazil týden po Novém roce, v době, kdy jsem byla sotva 3 týdny po operaci – nošení jsem v té době vlastně ještě měla oficiálně zakázané, ale co naděláte s batoletem, které považuje kočárek za svého úhlavního nepřítele (nehledě na to, že náš sporťák bude nejspíš zahrabaný pod několika vrstvama harampádí ve sklepě) a vypuštěno do prostoru zásadně nedrží směr… A do toho Simplon, takový krasavec a navíc taková rarita! Byl to tedy úplně první šátek, který jsem po operaci navázala – a bohužel pouze na záda, protože nošení na břiše v té době pro mě bylo ještě nemyslitelné (i teď, více než 2 měsíce po operaci jizvu stále při větší zátěži cítím). Snad se tedy ještě se Simplonem někdy v budoucnu znova setkám a budu se s ním moct pomazlit pořádně! 😉

A jestli se vám zdá, že na některých fotkách při pózování tak trochu trpím, tak se vám to nezdá… 😀