Nedá se svítit, Slováci prostě ta nosítka umí. Nosítka od našich východních sousedů, to nejsou jen Moyo, Sestrice, Zumbucca či Lenka, ale i BIMBI (psáno vše velkým). Za vítězem soutěže „O nejkrásnější výrobek od mámy 2015“ stojí Bronislava Froncová – a opravdu, nikdo BIMBI nemůže upřít, že jsou to skutečně krásné kousky – a to nejenom tento testovaný! Opravdu doporučuju podívat se na jejich facebookové stránky, tam prostě krása střídá nádheru! Jde vidět, že BIMBI umí dokonale pracovat se vzorem šátku a „vytřískat“ z něj maximum.

BIMBI můžete koupit ve dvou velikostech – Mini a Maxi. Na webu je možno najít i přesnou velikostní tabulku, kde je uvedena doporučená hmotnost a věk dítěte a rozměry nosítka včetně obvodu bederáku – tohle je možná maličkost, ale báječná maličkost! Kéž by se i jiní výrobci nosítek tímto inspirovali! K absolutní spokojenosti mi chybí jen údaj o doporučené výšce dítěte.

My jsme s Emilkou testovaly verzi Maxi, která je doporučena pro děti od 8 měsíců do 4 let/od 9 do 20 kg. Emilka je drobná, ve svých 18 měsících měří něco mezi 75 a 80 cm a váží cca 9,5 kila; Maxi verze jí seděla pěkně, nicméně bych si pro budoucí růst dokázala představit malinko delší zádovou opěrku.

Nastavování je jednoduché – šňůrka na stažení sedu, popruhy na vertikální regulaci zádové opěrky; spony na ramenních popruzích jsou obousměrné – vyvěste prapor! 😀 Tvrdý bederák je přesně takový, jaké mám nejradši – široký, lehce tvarovaný a mně velmi pohodlný (k absolutnímu štěstí mi chybí jen obousměrná spona i na něm, ale bez toho dokážu žít). Ramenní popruhy jsou také polstrované podle mého gusta; nošení i bez jejich křížení bylo velmi pohodlné (kéž by ale byla zádová spona sundavatelná…). Poloha nošence v naprostém pořádku; byť je testovací kus z obecně méně poddajné šátkoviny, tak zádová opěrka Emilku krásně obepínala a podepírala.

Teď se dostávám ke vzhledu tohoto konkrétního testovacího nosítka – nádhera! Obecně mám moc ráda folklorní motivy (to ostatně BIMBI taky, když se mrknete na jejich Facebook) a tihle vyšívaní krocani, ti jsou jednoduše dokonalí! Motiv je vtipný, ale i přesto je nosítko elegantní a zároveň dle mého názoru i velmi dobře nositelné chlapem. Černá šátkovina je praktická (i když, jak jsem psala, měkkosti a jemnosti některých šátků používaných na nosítka úplně nedosahuje – podle mě je to spíše tak trochu kompromis mezi šátkem a plátnem) a celé nosítko je krásně ušité, se smyslem pro detail, z kvalitních materiálů. Třešinka na dortu je odepínací kapsička na drobnosti na bederáku, rozumně umístěná na boku – konečně taky někdo pochopil, že pod zadečkem nošence se do ní blbě leze.

BIMBI opravdu nemám co vytknout – za mě jedno z absolutně top nosítek!