Jak jste možná někteří zaznamenali z našeho Instagramu, uplynulý týden jsme já i Lenka vyrazily na dovolenou. Ne však společně, ale každá jinam 🙂 Já s manželem a Helenkou jsme vyrazili do Tater, nedaleko od Štrbského plesa a Lenka zase do Jeseníků. Možná se ptáte, proč se název článku jmenuje S Lenkou v Tatrách, když jsem tam zjevně s Lenkou nebyla. To bylo totiž tak…

Když jsme plánovali s Martinem trasu, kudy se do Tater vydáme, zaujalo mě, že cesta vede přes Žilinu. Říkám si hm, Žilina, tam přece sídlí výrobce nosítek a šátků Lenka, to bychom se tam mohli stavit… A protože jsem holka podnikavá, hned jsem se objednala na návštěvu.

Žeby se mnou Lenka Cenigova Gajarska jela na dovolenou? Hm, asi taky ne, co?

Společnost Be Lenka, s.r.o. bohužel v současné době nemá žádný showroom ani prodejnu, takže jsme se setkali v jejich kancelářích, což nám ovšem vůbec nevadilo. Měla jsem možnost prohlédnout si šátky, nosítka a další velké novinky, které Lenka chystá, a které Vám snad již brzy představíme – to budete koukat! Zatím je to ještě tajné, takže mám pusu na zámek 😉

Jako správná barefoot rodina jsme si prohlédli a já i zkusila Lenčiny tenisky, které jsou přesně jako na promo obrázcích a videích, neuvěřitelně lehké, měkounké, poddajné a noha je jako v papučce. Klasicky nosím velikost 40 a ta mi sedla i u Lenky, takže soudím, že velikosti odpovídají. V současné době probíhá předobjednávka na kožené kotníkové modely, pokud vás to zajímá, přidejte se do skupiny na FB Lenka Nositko SR/CZ.

Když jsme se s Lenkou bavily o našich plánech na Slovensku, dostali jsme super tipy na výlety a bylo nám nabídnuto nosítko k testování – když už jedeme do těch Tater, že jo…. To jsem byla moc ráda, protože jsem s sebou vezla jen šátky a půjčené Madame Goo Goo a přiznám se, že jsem byla mrtvá strachy, že s ním něco udělám. U Lenky jsem sice strach měla taky, ale trošku menší :D. Protože rostoucí Lenku 4ever už jsme testovaly, a to hned dvakrát, byla by mi nabídnuta nerostoucí verze Toddler nebo Meziverze.

V minulosti jsem staré typy Lenka nosítek testovala a byla jsem moc spokojená a proto jsem se těšila, že nyní toto otestuju v největší možné zátěži, totiž na pořádném výšlapu 🙂

Verze Toddler byla Helence ještě poměrně dost velká a tak jsme se s Lenkou domluvili, že raději vezmeme Meziverzi, která byla Helence akorát. Helenka momentálně váží 11 kg, má téměř 18 m a měří kolem 82 cm.

Moc děkujeme za možnost podívat se do „řídícího střediska“, představení novinek a za velmi příjemné popovídání. Rovněž děkujeme Jurajovi, se kterým jako bloggerky komunikujeme, a který nám setkání zprostředkoval.

Druhý den jsme se vydali na túru. Nejsme ani jeden s manželem žádní velcí turisti a ještě donedávna pro nás byl problém vyjít i na Lysou horu. Mně se ale fyzička s dítětem velmi zlepšila a manžel přece nemohl kňučet, že jo…. A tak naplánoval výlet k vodopádu Skok, na ten se jde ze Štrbského plesa.
Pokud byste se tam chtěli vydat, vězte, že parkování je nejlepší na „Centrálním parkovisku“, kde zaplatíte lidovou cenu 5,50 € za celodenní parkování, pokud byste chtěli zaparkovat až poblíž Ski areálu, který je tak o 10 minut chůze blíže plánované túře, zaplatíte krásných 10 €.

Cesta k vodopádu je v podstatě celá po kamenech, které se na krátkou chvíli střídají se štěrkem nebo kořeny a udusanou lesní cestičkou. Pokud jste úplně blbí jako já, vezete si na výlet od Tater troje Vibram Fivefingers – sandále (VI-S), baleríny (Alitza) a zavazovací „pevné“ boty (V-Alpha), a když se pak ráno chystáte na tu túru, vezmete si sandále, které jsou určené na městské chození místo bot na turistiku….no co už….

Překvapivé bylo, že i v těchto superměkkých minimalistických sandálkách se mi šlo velmi dobře, boty dobře držely na noze a musím říct, že túra v BF botech má opravdu úplně jiný rozměr. Noha mi ani jednou po kamenech nesklouzla, nezakopávala jsem a kupodivu mě ani nepálely plosky chodidel (manžela ve V-Alpha teda jo, asi, že neměl ponožky a není tak zvyklý). Zatímco moje poslední vzpomínky, kdy jsem se takhle drápala někam v Salomonech obsahují těch chvílí, kdy mi podjela noha poměrně hodně. Lidi se na mě teda dívali jako na blázna, pětiprsty a ještě děcko na břiše, ale tak na to už jsme zvyklí, že jo… 😀

Další překvapivá věc byla, že jsme po cestě potkali jen asi dvě krosny a jednu Manducu, kterou mělo dotyčné dítě malé asi tak před rokem. Dole u Štrbského plesa a pak i kolem hotelu byla situace mnohem lepší a převládaly nosítka Tula a jiné ergo nosítka.

Po cestě nahoru si musíte dávat pozor na nohy a tak může zapomenout vnímat tu krásu kolem. Zastavte se a koukejte! Je to nádhera…. cesta je lemovaná borůvkami (ty už teda skoro žádné nebyly) a brusinkami! Poprvé v životě jsem viděla růst divoké brusinky, těm naopak ještě do zralosti pár dní chybělo.

Jakmile uslyšíte zurčet vodu, vězte, že se pomalu blížíte k vodopádu a doporučuji se jít zchladit do řeky 🙂

Pokud po cestě uvidíte podezřelé množství odhozených papírových ubrousků vězte, že se jedná o hromadné WC a dávejte pozor, kam šlapete 😀

Pod samotným vodopádem Skok se nachází malé jezírko, či plesíčko, kde jsme rovněž pořídili pár fotek a kde se velké množství turistů procházelo boso ve vodě. Protože mi to přišlo jako super nápad, šla jsem do toho taky. Martina sice málem trefil šlak, ale co, zážitky být musí 😀 Omrzliny jsem si naštěstí nezpůsobila a ani jsem s Helenkou na zádech neupadla ;).

Po cestě zpátky dolů jsme se ještě stavili prohlídnout si samotné Štrbské pleso, které nás ale upřímně moc nezaujalo a také jsme již byli dost unavení, takže jsme po chvíli zamířili k autu. Kousek od parkoviště je výrazná cedule „Jezírka lásky“, od cedule se nacházejí pár kroků a tuto zastávku určitě doporučuji, jsou opravdu moc krásná a ideální k odpočinutí a rozjímání 🙂

Další dny dovolené jsme strávili lehkých odpočinkem v hotelu, wellness a malými procházkami, tedy pokud nepočítám Salaš Krajinku, kde jsme nakoupili nějaké ty dobroty a Helenka se podívala na domácí zvířátka, její nejoblíbenější jsou totiž BAAAAA, totiž ovečky, a tak jsme si nemohli vybrat lepší destinaci. Rovněž halušky do ní padaly, jakoby týden nejedla, což je u nejedlíka jejího typu velká vzácnost.

Suma sumárum dovolenou v Tatrách, tedy poblíž Štrbského plesa velmi doporučuji, byli jsme nadšení a pokud Vás zajímá, jak to dopadlo s tou půjčenou Lenkou, vězte, že již brzy zveřejníme recenzi. Vše se opět dozvíte na našem Instagramovém či Facebookovém účtě 🙂