Z lásky k Wild Slings už jsem se před časem vyznávala při našem setkání na srazech v Trojhalí a ve Frýdku, ale teprve teď nadešel čas pro tu jak se patří nadšenou ódu! 

Co nebo spíše KDO jsou temné, punk-rockové, naprosto jedinečně designované Wild Slings? Jedná se o relativního nováčka na šátkovém trhu, za nímž stojí umělec/tatér/rocker/estét Maciej Aleksandrowicz (ano, Polák – polský nosící business je momentálně prostě na vrcholu), zároveň – a dle jeho slov především – tatínek tří dětí a propagátor kontaktního rodičovství. Šátky jsou tkány podle jeho originálních návrhů z certifikovaných eko-friendly materiálů, v malých sériích a jsou ke koupi pouze prostřednictvím “oblíbených” draw na sociálních sítích. Když se vám ale nějakého divokého krasavce podaří ukořistit, bude vám doručen se vší parádou v originál krabici a pytlíčku s potiskem Wild Slings, s přibaleným dárečkem a především ručně psaným věnováním přímo od Macieje. Takovýto láskyplný osobní přístup nelze nemilovat! Díky tomu pak máte z šátku, byť je strojově tkaný, úplně jiný, jakoby hřejivý pocit. Bravo, Macieji! ♥️

Les Ténèbres (Étincelles)

Složení: 60 % divoká česaná portugalská biobavlna, 35 % měkký len, 5 % bambus

Gramáž 270 g/m2

Velikost: 5

Úvaz: pirátský batoh/candy cane chest belt

Jak to vidí Lenka:

Toto byl první divošátek, který jsem měla možnost navázat už v Trojhalí – a jestli se mi předtím Wild Slings líbily, tak v ten moment jsem jim naprosto propadla! Smrtihlavové jsou hebcí, krásně měkoučcí (že může dávat smysl spojení slov „měkký“ a „len“, jsem pochopila až u tohoto šátku – a světe, div se, on se navíc skoro nemačká!), s dotahováním jsem neměla nejmenší problém. Největší překvapení pro mě byla velmi slušná (až výborná) nosnost – gramáží se motýlci pohybují na dolní hranici mého oblíbeného rozmezí a přesto to bylo velmi příjemné ponošení i na delších trasách. Z designu jsem úplně hotová, tyhle můry v sobě kombinují přesně to, co se mi na šátcích nejvíc líbí – geometrie spolu se zcela neinfantilními zvířátky v opakujícím se vzoru, nádhera! Jemný chloupek a nopky mi nějak extra nevadí, ale je pravda, že jsem zaznamenala několik reakcí typu „máš to nějaké špinavé“ :)) Být ten šátek můj vlastní, tak je mi to upřímně řečeno úplně jedno 😀 

Jak to vidí Linda:

Pro mě jednoznačný vítěz tohoto Wild Sling klání. Můry mě teda neberou, ale to neva. Velmi dobře se vázal, na ramenou byl moc příjemný, řekla bych hodně nosný a celkově nosící vlastnosti jako joooooo!

Z rubové strany (té co není černá) jsou vidět takové jemné „barevné“ nitky, což je velmi zajímavý detail, který ale bohužel dost zaniká. na lícové (černé) straně, kde by vynikl, zase vidět moc nejde. Bohužel je šátek celý takový „chlupatý“. To by mi teda za ty prachy vadilo, ale jinak smekám!

Les Ténèbres (La Nuit)

Složení: 50 % divoký len, 50 % italská česaná bavlna

Gramáž: 260 g/m2

Velikost: dlouhá 4 (až skoro 5)

Úvaz: jednoduchý kříž s kroužkem

Jak to vidí Lenka:

Tenhle je můj! Můůůj! Jenom můj…! Spojuje se v něm vše, co si přeju, aby měl dobrý letní kraťas – má „letní“ příměs (zde je to len – zatím nezanošený a tuhoučký len, ale to je jen otázka času ;), je tenký, ale zároveň dostatečně pohodlný v úvazu na záda,  dostatečně tmavý, abych se ho nebála vázat venku nebo položit na zem; mezivelikost 4-5 považuju za zcela ideální a pro mě osobně naprosto nejuniverzálnější – když se snažím, tak přes kroužek uvážu i kříž s kapsou nebo dvojitý kříž, na zádech můžu pohodlně uvázat double hammock s CCCB a zároveň i pirátský batoh, aniž bych tahala cípy po zemi.

O vzoru jsem se již rozněžňovala, ale tito noční smrtihlavové jsou ještě o něco lepší – jednak je vzor o něco menší a jemnější, jednak šátek postrádá onen „ušpiněný“ chloupek (jemný chloupek má, ale na první pohled jiný než Étincelles) a je krásně hladký a lehounce lesklý (na první pohled působí jakoby „navoskovaný“). Jedinou nevýhodu spatřuju v tom, že se hodně mačká – len je prostě mačkavá příměs od přirození, to se nedá svítit.

Revolution

Složení: 100% bavlna

Gramáž: 280 g/m2

Velikost: 6

Úvaz: double hammock

Jak to vidí Lenka:

Nuda. Obyčejný bavlňák s (dle mého názoru) nudným vzorem – jsem si ale jistá, že pro pravověrné maminy-punkerky/motorkářky/pirátky tohle bude to největší DDDDISO ze všech DDDDIS 😉 Lebkouni mají poměrně hutnou vazbu, a přesto, že už jistě byli důkladně zanošení, mi přišli tak nějak tuzí a přece jen se mi s ním proti jeho příměsovým sourozencům pracovalo o něco hůř – ovšem nic nepřekonatelného, stále se jedná o dobrý šátek, z mého pohledu ovšem neposkytuje žádnou přidanou hodnotu, kvůli které bych ho toužila mít ve vlastním komínku.

Jak to vidí Linda:

Jo, nuda…hutnejší bavlňák, na to, že měl být zanošený, byl pořád takový tvrdší, skoro jsem ho podezřívala, že se tam schovává nějaký len. Jak mě neoslovil vzor, tak ani nosící vlastnosti či materiál.

True Love

Složení: 80 % česaná balvna, 15 % mulesing free merino, 3 % kašmír, 2 % úmělé hedvábí

Gramáž: 260 g/m2

Velikost: 7

Úvaz: dvojitý kříž

Jak to vidí Lenka: 

Božský šátek! Na dotek a co do vlastností můj jednoznačný favorit mezi divočáky! Tak příjemný, ňuňavý, měkoučký a heboučký šátek jsem snad ještě nikdy v ruce neměla… měla jsem chuť se k němu přitulit, zachumlat se a poslat manžela s dítětem, ať se jdou projít a vrátí se až za mnoho hodin…! 😀 Gramáži odmítám věřit, ale to je prostě kouzlo vlny (zde navíc doplněné o extraluxusní kašmír) – i přesto, že je šátek relativně tenký, merino mu ve spojení s nadýchanou vazbou dodává výbornou nosnost. Vázání, dotahování, výdrž v úvazu – vše na jedičku s hvězdičkou; jediné, co bych pivoňkám (ano, jsou to pivoňky, ne růže 😉 ) vytkla, je nekonečná délka – wildslingovská sedmička je opravdu dlouhá jak týden před výplatou a já se nerada obmotávám do šátku natřikrát. Designově pro mě někde napůl cesty – kytičky mě neberou, ale na druhou stranu monochrom do jisté míry kompenzuje celou tu romantiku. Popravdě nevím, jestli se mi líbí. Ale když on je taaak heboučký…!

Jak to vidí Linda:

Tož já tak nadšená nebyla, na omak mi „ty růže“ přišly dost podobné tenkým (260g) Lulunám, ano, hebký ňuňavý šátek, do kterého má člověk chuť se zabalit a…a to je tak asi všechno. Nijak zvlášť dobře se mi nevázal a ani jsem neměla chuť ho vázat opakovaně. Sorry no… 😀