Složení: 70 % mercerizovaná česaná bavlna, 30 % egyptská česaná bavlna

Gramáž: 290 g/m2

Velikost: 6

Úvaz: shepherd’s carry uzlený na rameni

Po velmi překvapivé a nadmíru pozitivní zkušenosti s pistáciovým Peritem (jedno perítečko už se k Lindě stačilo nastěhovat natrvalo, to asi hovoří za všechny recenze světa) nás ty Vatanaie začaly zase o něco víc zajímat. Hodně zajímat. A tak když se naskytla příležitost otestovat dalšího Vatíka prostřednictvím spřátelené frýdecké skupiny, skočily jsme po ní jak psi po dobře vyuzeném špeku.

Jak to vidí Lenka:

In the Ocean je jeden z vata-vzorů, ze kterého zrovna nemám designový orgasmus, ale zároveň mě nijak neuráží. Barevná kombinace ne tak úplně červené a ne tak úplně zelené z palety „rusalka z močálu na podzim“ mě ovšem nadšením nenaplňuje, spíše naopak. Musím ale vata-designéry ocenit, že to s těmi přízemi opravdu umí – když jsem Reef vzala poprvé do ruky, tak moje první reakce byla „no tvl, tam je flek jako kráááva!“, načež jsem si všimla, že se flek po šátku pohybuje! 😀 Je to zásluhou mercerizované bavlny, šátek je na světle úžasně měňavý, což jsem zatím u žádného, který neobsahoval lurex či nějakou jinou spešl příměs, neviděla. Kvůli mercerizované bavlně je ale taky na omak dost hrubý, i když už se k nám dostal důkladně zanošený (až jsem si říkala, jako fakt, Vatanai?). Hrubost nehrubost, v úvazu je to prostě zase klasický Vatík – při vázání ukázkově spolupracuje, klouže přiměřeně, dobře se dotahuje a drží na jeden uzel. A jak musím přiznat nejen Reefu, ale všem jeho vata-příbuzným, co jsem doposud měla v ruce, navíc působí naprosto nezničitelně – té alchymii, díky které mají tyto šátky na jednu stranu hutnou odolnou vazbu, ale na druhou stranu jsou měkké jako obláček, bych jednoho dne ráda porozuměla!

Jak to vidí Linda:

Tento šátek bych – pardon, označila za vyloženě ošklivý. A to bohužel jak vzorem, tak kombinací barev. Ovšem co člověk má z hezkého, leč jinak nezajímavého šátku, že jo…. Takže jsem se nenechala odradit a vzhůru do testování. Na dotek je šátek drsný, hrubý, skoro nepoddajný. Váže se ale výborně a v úvazu drží skvěle. Ta hrubost mě opravdu zarazila, zvlášť, když jsme byly s Lenkou až na chvostu testovacího kolečka. Těžko tedy odhadovat, jestli ještě změkne nebo ne….
Co se týče nosnosti, označila bych ji za vyšší, tipuju zhruba na úrovni Perita. Ovšem Peritko je oproti tomuto „ňuňavé“ i nezanošené.

Suma sumárum šátek bohužel na pohled ani na pohmat nezaujal, leč nosností a vázacími „schopnostmi“ rozhodně nezklamal. Pokud se tedy někomu vzhledově líbí, určitě bych jej doporučila na už trošku větší mimča….