Složení: 43 % bavlna, 20 % len, 19 % merino vlna, 18 % konopí

Gramáž: 320 g/m2

Velikost: 6

Úvaz: Giselle’s back carry/Tibetian knotless finish

Jak to vidí Linda:

Sluníčko….no řekněme si rovnou, že nejsem  zrovna fanda této značky. Genesis…pfff….tisíc a jedna barevných variant, furt to samé dokola….

Je teda potřeba říct, že Khaleesi je opravdu krásná modrá, až je jí na ten škaredý vzor škoda 😀

Šátek se k nám dostal už zanošený, značně používaný se žmolíkem a ušmudlanou bílou. Takže by se dalo očekávat, že bude v TOP nosícím stavu. A to teda je! Hodinovou procházku s téměř desetikilovou Helenkou zvládl levou zadní a to moje ramena jsou teda extra citlivý kousek 😀 V úvazu drží perfektně, dobře se váže a na omak je velmi zvláštní, rozhodně bych nečekala vlnu ani konopí, ale rozhodně nemůžu říct, že by byl nepříjemný.

Kolem a kolem je to dobrý šátek, ale žádné extra nadšení se nekoná. Zvlášť když všichni víme, jake retail ceny Solnce má….

No mám jiné srdcové záležitosti…a o těch třeba zase někdy příště 🙂

Jak to vidí Lenka:

Solnce, jeden z nejznámějších nizozemských výrobců high end šátků, jich za necelých 5 let svého fungování (tedy podle toho, co jsem vyhrabala na Slingofestu) stihl k dnešnímu datu vyslat do světa 482 – byť je to velmi nerovný souboj, srovnáme-li Solnce například s jiným výkonným šátko-chrličem Lulunou, je to zcela jiný příběh. Sluníčka jsou z vysoce kvalitních materiálů, používají skutečně mazlivé příměsi jako royal baby alpaca, mulberry hedvábí nebo kašmír, do prodeje jdou pouze prvojakostní kusy. Navíc v kategorii high end nošení se řadí spíše mezi ty dostupnější, s retailem u většiny kusů kolem 300 euro (ano, i tak je to docela prda, ale ve srovnání s některými extra vymazlenými krasavci například od dalšího Holanďana Artipoppe jsou v podstatě za hubičku ;)).

Mno… Z těch necelých pěti set vydaných šátků je hned 205 vzor Genesis. Ne a prostě ne, nelíbí se mi ani trochu a geneso-šílenství nechápu (Solnce-maniačky prominou). Ať zvedne ruku ten, kdo zná i jiný vzor od Solnce než Genesis! Možná už jste někde zaznamenali Phases Moon, případně skuteční znalci si vzpomenou na Laurus (námi již zde před časem recenzovaný) anebo na Genéze velmi podobné vzory Waterfall či Phy. Chrliče šátků, co jsou na jedno brdo, prostě nemám úplně v lásce, ať už je to levný masový producent typu Little Frog, Yaro či Luluna nebo exkluzivní značka jako Solnce.

Ale ke Khaleesi. Jak jsme si s náčelnicí nesedly co do vzoru, tak jsme si velmi, převelmi porozuměly barevně a především díky jejím vlastnostem. Gramáží je přesně tam, kde svoje šátky chci mít, a byť se s 320 g/m2 už může směle řadit do kategorie slůněcích nosidel, určitě si v ní budou spokojeně vrnět i ta nejmenší mininka (ostatně její majitelka v něm nosila už novorozence). Je to úžasně měkká, mazlivá kočička, která při vázání spolupracuje na jedničku s hvězdičkou a v úvazu drží, jako by zasekla svoje dobře opečovávané drápky. K funkčním vlastnostem Khaleesi zcela bez výhrad (tedy kromě toho, že bílá je holt bílá a po několika letech vzhledem k omezeným pracím možnostem mazlíka s merinem už tolik bílá není); na závěr její návštěvy u nás doma jsem musela Lindu prosit, ať si její výsost rychle převezme, aby se mi ještě Genesis náhodou nezačalo líbit! 😀

Spící modelka Emilka 11 měsíců/7,5 kg a chlup.

Za vyslání Khaleesi do našeho království děkujeme Verči V.!