Složení: 100 % česaná bavlna

Gramáž: dle výrobce 230 g/m2 pre-wash a 260 g/m2 post-wash (námi opakovaně a nezávisle na sobě naměřeno a spočítáno 219 g/m2 a 230 g/m2 ?; pocitově bude pravda nejspíše někde uprostřed)

Délka: dlouhá 6/kratší 7 (námi změřeno 510 cm)

Úvaz: dvojitý kříž/batoh s tibetian skoro-knotless finishem

Sestrice, to jsou sestry Barborka a Slávka, které se přibližně před 3 lety rozhodly rozvířit vody slovenského (a zanedlouho i českého) nosícího trhu se svými krásnými šátky s originálními vzory vycházejícími převážně z folklorních motivů či inspirované přírodou, a zanedlouho se v jejich portfoliu dokonce objevilo i neméně krásné a opravdu vymazlené nosítko (kterému se v budoucnu určitě moc rády budeme věnovat taky 😉 ).

Několik šátků od Sestřiček jsem měla tu čest navázat a ponosit už v minulosti a vesměs to byl velmi příjemný zážitek, ať se již jednalo o bavlněný kousek či nějaký s příměsí. Proto jsem velmi ráda využila příležitosti vyzkoušet i tato Sluníčka v rámci testování ve skupině Nosíme děti, za kterou tímto moc děkuji.

Je to tenký bavlňáček, heboučký ňuňánek vhodný i pro nejmenší miminka, s naprosto bezproblémovým chováním při vázání i v úvazu – dotahování na jedničku, klouzavost přiměřená, ale na jeden uzel mi příliš spolehlivě nedržel. I přesto, jaký je to hubeňour, byl v dvojitém kříži až překvapivě pohodlný – několikahodinové nošení s krátkou přestávkou ustál se ctí; ne že bych Emilčiných 8 kilo necítila, ale ve své váhové kategorii je to určitě přeborník. Jednovrstevný úvaz už se lehce prověšoval, což se jaksi dá očekávat a určitě to nemám Sluníčkům za zlé. Tak nějak mi na pohmat a v úvazu velmi připomněly přibližně stejně silné bavlněné Vatanaie, které pro mě představují naprostou špičku v této gramážové výseči – a podobně i tato Sluníčka bych se nerozpakovala doporučit když ne na celé, tak minimálně na hodně dlouhé nosící období.

Nadto je vazba pěkně hustá, na šátku nebyla mimo své místo jediná nitečka, ani minimální známka poškození, a to už je šátek v oběhu poměrně dlouhou dobu. Další vlastnost, díky níž by Sluníčka se ctí odpracovala nejspíše i velmi dlouhodobého nošence a stále přitom vypadala k světu.

Co se týče vzoru, mezi designy od Sestric mám jiné favority (především Folk – z toho jsem byla a nadále jsem naprosto odvařená a budu do skonání světa). Barevně jsem se s lízátkovou paletou také musela chvíli sžívat, ale postupně jsem té ulepené sladkosti přišla na chuť, až jsem začala hluboce přemýšlet nad tím, zda do svého šátkového šatníku nepotřebujeme něco žluto-růžového… 😀