Složení: 90 % bavlna, 10 % egyptská bavlna

Gramáž: námi spočítaná 298 g/m2

Velikost: 6 (?) – námi změřeno 432 cm

Úvaz: kříz s kapsou uvnitř

Do Rischina jsem se po vyzkoušení Mint Diamonds a především pak Blue Starlight doslova zamilovala – tak měkoučké šátky, s nevšední vazbou a v nádherných barvách, přitom velmi jednoduché a hodící se prakticky ke všemu, takových jsem doposud moc nepotkala. Proto jsem se na cukrátkové Rischino se srdíčky moc těšila a po zkušenostech s jeho jmenovanými sourozenci jsem místo avizované šestky očekávala ve skutečnosti pětku, které se mi opravdu dostalo (roznošený šátek dlouhý 432 cm není šestka, jako fakt že ne). Ale pětka – za mě dobrý, moje základní velikost. Jenom by si v tom číslování měl výrobce udělat trochu pořádek.

Jak jsem psala již dříve, Rischino je především výrobce nosítek, tkaní šátků má dle mého chápání spíše jako takový „vedlejšák“, a to hlavně kvůli tomu, aby z nich zase mohli šít svá nosítka. Rainbow Paisley je v tomto ohledu bezmála dokonalý produkt – na krásné, odolné, originální nosítko. I přesto, že je již skrz naskrz zanošený, zdál se mi poměrně tuhý a při vázání a dotahování jsem z něj úplně happy nebyla. Vazba je hutná a odolná – přesně taková, jakou oceníte na nosítku, ale na ramenou už vám takovou radost dělat nebude. V této gramážové kategorii i od stoprobavlňáků očekávám přece jen větší komfort nošení; Emilku a jejích bezmála 9 kg jsem v dvojitém kříži i kříži s kapsou po půl hodině již značně cítila.

Opravdu je to, snad až na nebezpečně světlou barvu, ideální materiál na nosítko – a to včetně velkoplošného vzoru, který na něm určitě udělá víc parády než na šátku samotném. Srdíčko, které mimochodem ve vzoru vzniká spojením dvou paisley lístků (roztomilá drobnůstka – ty já ráda), opravdu vynikne jen v některých úvazech – například v kříži s kapsou uvnitř bez roztažení popruhů či základním batohu. Ty ale s Emilkou nosíme minimálně, už to chce vždy alespoň jednu vrstvu navíc. Nadto nebylo úplně jednoduché vycentrovat prostřední srdíčko, které nelícuje se středovou značkou.

Za možnost ponosit si tento šátek děkuji skupině Nosíme děti!