Složení: 63% organická Supima bavlna, 26% extra fine merino vlna, 7% eticky získávaná angora, 4% lurex

Gramáž: 325g/m² před praním

Jak to vidí Linda:

Ach Moravo Moravo, co mi to děláš….

Moje první osudové setkání s Omniferou, vzorem Morava nastalo v dětské herničce, kde jsem obdivovala Moravu Muddy od Zuzky S. Krásný bavlňáček s úžasnou barvou a krásným vzorem. Tak jsem začala vyzvídat, co že je to za značku ta Omnifera a jak se dá takový šátek sehnat. Draw? Losování o možnost koupě? Prosím? To má být vtip? To já teda rozhodně NIIIIIKDYYYY nebudu podstupovat! Abych se ještě musela někoho prosit, aby si vzal moje peníze! To tak!

No asi Vám nemusím vykládat, že už za sebou pár Omni i neOmni úspěšných i neúspěšných drawů mám. Ó jak jsem byla naivní!

A tak jsem se přidala do Omniferovské skupinky. To jsem neměla dělat! Čirý masochismus toto! Když vyšla Morava Hermetic, byla jsem úplně okouzlená, ale cena mi přišla naprosto přemrštěná, zvlášť, když je ve složení mj. angorská vlna. Takhle naslepo a ještě tolik peněz, na to jsem koule neměla. A tak jsem tiše (někdy i hlasitě) trpěla při fotkách nadšených majitelek.

A pak jsem zahlédla v naší skupince takovou nenápadnou fotku….fotečku…s takovým…černo-zlatým…šátkem! Kdo to je, co to je odkud to je! To to je fakt to ono?! A bylo! Po delším přemlouvání a plnění různých úkolů (jako například focení mého manžela s dítětem navázaným v šátku v nějakém prapodivném úvazu v rámci vázací výzvy apod.) se to podařilo! Moravěnka byla na návštěvě u nás!

Kde bych tak začala….

Šátek je velmi elegantní, černočerný se zlatými lurexovými nitkami s příměsí merino a angorské vlny. Je poměrně dost hutný, nadýchaný hřejivý, malilinko může někoho kousat, což má dle mého názoru na svědomí spíše angora než ony lurexové nitky. Omnifery jsou poměrně krátké, takže velikost 6 mi byla tak akorát.

Velmi dobře se s ním pracuje přesto, že je ho do ruky opravdu dost, krásně se utahuje, jemně pruží a na ramenou je to opravdová slast! Já prostě jsem na ty vlňáky! Ten pocit je jako když si přes ramena přehodíte peřinu. Devítikilové dítě jako pírko i v jednovrstvém úvazu.

Pokaždé jsem se těšila, až ho navážu. Dělala jsem si legraci, že si jdu na uspávání dítěte obléci večerní šaty. Opravdu je to takový pocit. Pocit výjimečnosti, elegance, neuvěřitelného pohodlí. Uspíte dítě a nechcete odvazovat, protože je vám tak nějak hrozně příjemně, hřejivě….

I když přes Hermetic přehodíte nosící bundu, cítíte se prostě skvěle, je to jako nosit luxusní krajkové prádlo. Perfektně odvede svoji práci, je pohodlné a hlavně…vy prostě víte, že tam je! Že jo!

Ach….jsem se nechala unést….můj život se dělí na ten „před Moravou“ a „po Moravě“….

Už nikdy nic nebude jako dřív. Vlastně všechny šátky, které jsem testovala krátce po Hermeticu nebo nedej Bože zhruba ve stejné době dostaly na frak. Lenka si ze mně už nějakou dobu dělá legraci pokaždé, když ji řeknu, že nějaký šátek stojí za prd. „No jo, není to Morava, coooo!“. No co Vám budu povídat, nic není jako Morava Hermetic!

Aby to byla recenze jak se patří a ne jenom óda, podíváme se taky na nějaké ty stinnější stránky.
Jak jsem již zmínila, Omnifery jsou krátké, což mně osobně docela dost vadí, protože já prostě potřebuju na své batole a kojení v šátku šátek delší přesto, že nosím velikost 38, což by mi mělo bohatě stačit na velikost 6.

Co mi teda ale vadilo poměrně hodně bylo to, že lemy šátku byly opravdu velmi lajdácky začištěny, takže na několika místech prostě trčely nitě. To si myslím, že u „high end“ šátku je věc, která se nepromíjí, o retailové ceně nemluvě.

Když jsem šátek nadšeně ukazovala nenosícím známým a kamarádům, tak nikdo ani po podrobném zkoumání žádný „moravský vzor neobjevil“, což mě teda trošku mrzelo, není prostě tak zřejmý jako u jiných barevných variant.

Taky si trošku myslím, že i když se Vám nosící vlastnosti a materiál tohoto šátku jistojistě nepřejí a nezevšední, tak u vzoru si už tak jistá nejsem. Přeci jen třeba v létě k letním šatům to úplně nositelné nebude a můžete získat pocit, že „se k ničemu nehodí“. To jsou už ovšem spíše moje dohady, protože šátek byl u nás opravdu jen na návštěvě.

Je mi líto, ale recenzi Lenky zde nenajdete, protože jsem jaksi nebyla schopna se Moravěnky vzdát a když už jsem se na to psychicky připravila, tak se ozvala právoplatná majitelka a ta samozřejmě měla přednost. V současné době se ale v našem okolí nacházejí dvě Moravy Hermetic a věřím, že se Lence podaří smutnýma očkama jednu z nich vyloudit na testování, a její recenzi brzy doplníme.

Děkuji i neděkuji (:D) za půjčení šátku Martině U.