Složení: bavlna/viskóza

Gramáž: hrozně moc :))

Velikost: 6

Úvaz: kříz s kapsou vevnitř

Jak to vidí Lenka:

Nemůžu jinak, ale v Budulínkově případě budu stručná – nesedli jsme si totiž ani na druhý pokus, a to i přesto, že je barevně opravdu krásný – jemná pastelová duha v kombinaci s lesklým světlounce zeleným útkem se mi hodně líbí. Ale je ho moc. Hrozně, až nepříjemně moc. Je těžký, tuhý, při dotahování jsem s ním dost bojovala a nejsem si jistá, zda by na tom důkladné zanošení něco zásadně změnilo. S gramáží zcela jistě blížící se (a možná i přesahující?) 500 g/m2 unese tři slůňata naráz, i kdyby nechtěl, a po cestě ještě může přibrat menšího hrocha, aniž by to ramena nějak významně pocítila. Pro velká 15kilová batolata super (akorát představa, že Budulína transportuju jako poponášedlo na znaveného chodce, je trochu mimo realitu – to abych si jen na šátek vzala krosnu); pro menší nechodící děti je to zase příliš velká šátková nálož. Shrnu-li to – nemusí být všechno zlato, co je ručně utkáno…

Jak to vidí Linda:

Co je ručně tkáno, musím navázat nebo aspoň osahat, vlastnit aspoň jednoho takového krasavce je stále mým snem. Když jsem se však poprvé potkala s Budulínem, nastalo čiré zděšení. Tak tuhý, tvrdý, drsný a nepoddajný šátek jsem ještě v ruce neměla. Struhadlo proti němu bylo pěkná padavka. Při druhém setkání už to bylo trochu lepší a tak jsem se trošku nechala ukecat a odnesla si ten potah na sedačku domů. Pravdou je, že do ruky je ho mooooc, takže to chce docela cvik, než se podaří šátek „nainstalovat“ ke spokojenosti nosiče i nošence. Rovněž je pravdou, že se u toho dost možná zpotíte až na zadní části těla. Ovšem fakt je ten, že Budulín neunese slona, nýbrž minimálně dva slony, desetikilové dítě unese jako nic a ramena jsou jako v bavlnce. Ano, tento šátek opravdu není zrovna z těch, který byste si vzali do batůžku pro strýčka Příhodu, na druhou stranu pokud máte batole, které se stále (nebo opět) rádo nosí a chcete s ním pořádat trošku delší výlety, pak je tento šátek opravdu k nezaplacení a těžko budete hledat mu rovného.

Doporučila bych ho pro zdatné nosnice s batoletem, které stále nosí dost a potřebují opravdový HADR, který bude zároveň krásný jako i nosný.