Tentokrát naší nosící skupině šátky k testování poskytl jeden ze zavedených českých e-shopů s nosícím náčiním, iŠátky.cz (resp. iŠátky a Moisha jsou jedna a ta samá dvojosoba, Monika Gorná a Isabela Pospíšilová, ale testování jelo pod hlavičkou jejich e-shopu). Jedná se o tři tenčí až středně silné bavlňáčky v různých designech – a hned ze začátku se zastavím u toho největšího „a proč jako“ momentu celého tohoto testování. Proč vlastně e-shop/výrobce vysílá na testování tři prakticky totožné šátky, se stejným složením, stejnou gramáží, stejnou vazbou, jenom v jiném vzoru…? Je to dost škoda, protože v arzenálu Moishy je i jiné, co do různorodosti příměsí a gramáže (ale i designu, achich ouvej), daleko zajímavější střelivo. Ale jistě, chápu, středogramážní bavlňáky jsou nejlevnější, nejuniverzálnější a nejméně choulostivé – nicméně bohužel také nejnudnější.

Jak jsem již předeslala, šátky jsou téměř totožné a tudíž se i chovají prakticky identicky; tedy by bylo zbytečné se dlouhosáhle rozepisovat o každém zvlášť. Ve své kategorii se jedná o kvalitní, velmi příjemné šátky, kterou jsou (relativně) tenké a máslově měkké, z čehož je zřejmé, že při vázání spolupracují na jedničku. Pro začátečníka takovýto zanošený kousek značka ideál, a to jak pro mini-miminka i pro zápasníky ve střední váze (ale to již spíše ve vícevrstevném úvazu anebo na ocelová ramena); na zdatné batoláky bych si s těmito hadříky již netroufla. Herbejo si mě získal především svou barvou, pampeluchy jsou krásný něžný mimi-šátek s lehounkým elegantním leskem, jinak takovéto herbálně květinové vzory nejsou nic pro mě. Filigran byl největším překvapením tohoto testování – ne že bych si při prvním face-to-face setkání s ním sedla na zadek, ale ta růžová je naživo vážně krásná! Romanťycký kudrlinkatý vzor raději přenechám k achání něžným princeznám.

Testováno s Emilkou, 11 měsíců/7,5 kg a chlup.

Herbejo Royal

Gramáž 264 g/m2, velikost 6, úvaz: back wrap cross carry sweetheart

.

Dandelions Lavender

Gramáž 264 g/m2, velikost 6, úvaz: double hammock/candy cane chest belt

.

Filigran Rosé

gramáž 264 g/m2, velikost 6, úvaz: shepherd’s carry/Rapunzel finish

Děkujeme iŠátečníkům za toto trojsetkání, byť poněkud neslané nemastné… Pevně věřím a doufám, že bude-li nějaké příště, bude nám nášup alespoň trochu přikořeněm a přikrášlen. 😉