Složení: 64 % egyptská bavlna, 36 % lyocell (Tencel)

Gramáž: 280 g/m² prewash

Velikost: 6

Úvaz: kříz s kapsou uvnitř

Jak to vidí Lenka:

Florentýnek je jeden z novějších přírůstků do moishí rodiny – a zrovna tento konkrétní s tencelem jsem velmi ráda vyzkoušela. Tencel (materiál podobný viskóze) mám jako příměs ráda – nemusí se moc zanášet, není choulostivý, šátek “odlehčuje” a dodává mu termoregulační vlastnosti, zároveň nemáte z materiálu takový ten vrzavý, klouzavý umělinový hmatový vjem. 

I když má tento nilský krasavec poměrně hutnou vazbu (tím pádem se vůbec nejeví náchylně k tahání nitek, juch), v žádném případě není tvrdý, poměr klouzavost/výdrž v úvazu a uzlu je naprosto ideální, do ruky je ho akorát, na ramenou je velmi příjemný (pravda, nezkoušela jsem naholo; na omak je šátek malinko hrubší, tak by možná citlivky mohly mít tendenci mrčet) a lehoulince pruží. Vlastně nemám k jeho funkčním vlastnostem co říct negativního, jenom samá nudná chvála. 

Vzhledově mě tento renesanční Florenťan na první pohled nijak neohromil, ale musím mu přiznat, že především v úvazu je to velký fešák. Ve své kategorii jistě jeden z top šátků na léto!

Jak to vidí Linda:

Tento moishí kousek byl pro mě příjemným překvapením, velmi dobře se s ním pracovalo, má krásný jemný vzor s neokoukanou fialkovo-modrou barvou. Určitě bych ho doporučila na léto, ale pro velká batolata už nebude, tipla bych, že Helenka s 9,5 kg už byla tak na hranici, která je ještě na ramenou příjemná. Zkušenější nosnice by do něj v pohodě zamotala i malé miminko.

Za půjčení děkujeme Hance K.