Byla to podobná náhoda, jako když se nám na testování sešly dva šátky od Diva Milano – šátek k nám doputoval v rámci testování ve skupině Nosíme děti a LokBag nám k testování poslal sám výrobce ve stejný termín – a navíc stejný vzor a dokonce i barvu! To nevymyslíš! Prostě toto posouvá nošení v šátku na úplně jiný level. 😉

Loktu She Bird Garden Latté

Složení: 100 % bavlna

Gramáž: 260 g/m²

Velikost: 6

Úvaz: back wrap cross carry/Tibetian knotless finish

O svém vztahu k Bird Garden jsem už jednou psala, když se u nás na testování stavili mintoví a barevní ptáčci, nicméně to nebyla první a dokonce ani druhá příležitost, kdy jsem si tyto opeřence mohla pořádně ponosit. Úplně první v mých rukách a na mých ramenou byl bavlňák Bird Garden Apricot IceCream, Lindin úplně první a úplně nejmilovanější šátek (už na něj okrajově přišla řeč v reportáži z loktushího srazu v Dětském ráji a v budoucnu se o něm určitě ještě rozvášní i Linda sama). No… Já prostě na ty růžovky moc nejsem a Lindu pěkně štvu tím, že její drahou Meruňku přirovnávám ke komunistickým duchnám, které mi hodně silně připomíná svou barvou. 😀

Já ostatně nejsem ani na, ehm, vyblité barvy typu bílá káva, ale těmto ptáčkům nemůžu upřít něžnou nevinnou, až skoro nevěstovskou eleganci (ostatně jedna naše spolunosička se nad nimi na srazu rozněžnila, že to byl její „svatební“ šátek), jenom tohle prostě není naše barva (jakože sorry, no 😉 ).

Odhlédnu-li od vzhledu a pravda ne zcela praktické světlé barvy, tak je to velmi příjemný pracant, který využijete od novorozeneckého věku až do řekněme nižšího batolecího podle rozměrů a živosti dítěte a pečlivosti úvazu. Vázací vlastnosti jsou přesně takové, jaké člověk očekává od tenčího bavlňáku – do ruky je ho akorát až spíše méně, klouže naprosto přiměřeně – ani moc, ani málo, dobře se dotahuje, v úvazu drží jako přibitý, příliš nepruží a v základních úvazech unese pohodlně určitě i 8-9 kilo; když si dáte záležet, tak jistě i víc. Navíc je jako všechny Bird Gardeny díky relativně husté vazbě dosti odolný a hned tak nějaké očko či vytažená nitka se nepřihodí.

Dle mého názoru je to ideální „učící“ šátek – učíte-li se vázat malé miminko s novorozeneckou pavučinkou, pak určitě dobře navážete a miminko bude jako v bavlnce, ale na takovém šátku podle mě nezískáte ten správný pocit, jak „pořádně zabrat“ a při setkání s vyšší gramáží pak můžete být hodně nešťastní (částečně mluvím i z vlastní zkušenosti, protože můj první šátek byl elastik a první navazování do pevného šátku – konkrétně to byl Storchenwiege Leo – bylo přinejmenším lehce dobrodružné). U Bird Garden už trochu zabrat musíte, ale zase ne tolik, aby se nedal dobře dotáhnout anebo to bylo vám či miminku nepohodlné.

Za možnost otestovat tento šátek děkuji skupině Nosíme děti! 🙂

LokBag Bird Garden Latté

Taky usilovně přemýšlíte nad zavazadlem, které by se dalo zároveň pohodlně nosit spolu se šátkem či nosítkem a zároveň to nebyl batoh? A dokonce se to dalo nosit i při nošení na zádech? Obecně se tomu říká „onbag“ – taška na dlouhých rozvazatelných popruzích, která se v případě potřeby dá konvertovat na batoh (a určitě by se dala uvázat i kolem pasu na styl ledvinky); u Loktu She je to tedy LokBag.

LokBag je dle mého názoru tak akorát velký, aby se mi do ní vešly všechny základní (i ne úplně základní) potřeby, a mou touhu po alespoň nějakém vnitřním členění dvě kapsičky poměrně dobře naplňují, jen bych si tedy dokázala představit jiný způsob zavírání než na tkaničku a uzlík.

LokBag má skvěle promyšlený střih – horní okraj perfektně kopíruje zadeček nošence, a tak vám taška nemusí plandat zbytečně nízko. Popruh je příjemně široký, na rameni hezky rozloží váhu nákladu a utahování přes RS kroužky považuju za bezmála geniální tah – potřebujete-li si přitáhnout či povolit již naplněnou tašku, je to přes kroužky nepoměrně jednodušší než popruhy rozvazovat a znovu vázat. Jen tedy bohužel jednostrannost tohoto utahovacího systému vylučuje použití LokBagu jako batohu, což je v podstatě jediná má výhrada – má záda prostě jednostrannou zátěž nesnesou, a to ani v podobě zavazadla na jedno rameno. Za mě tedy skvělá pomůcka na krátké přesuny nebo popocházení po městě s minimálním nákladem, ale na horské túry bych si LokBag nevzala.

EDIT: Jak mi bylo řečeno, tak přecejen MŮŽETE LokBag přeměnit na batoh! :O Jen onou středovou mašličkou určenou primárně na zavírání tašky „přepůlíte“ popruh a rázem máte tašku se dvěma popruhy – tedy batoh! 😉 Tímto se omlouvám za nedostatek své fantazie a dezinformaci…

Za jeho zapůjčení k testování děkujeme samotným LoktuShím! 🙂