Taky máte v těch názvech a kategoriích nosítek bordel zvící puberťákova pokojíku? Mezibatole je rostoucí nosítko pro větší děti (např. jako rostoucí Lenka 2) – osobně ale moc nemám ráda “rostoucí” nosítka, ostatně ani přívlastek “rostoucí”, stejně jako Marťa Sošková (“paní MartyS”), která se mu také velmi rozumně vyhýbá a které tímto za možnost vyzkoušení Toddler-Mezi děkujeme.

Na začátek menší nášup emocí – toto konkrétní nosítko je tak krásné, že bych ho klidně nosila jako módní doplněk i bez dítěte! Opeřenci od Vatanai mě ve svém zasněném letu v jiných barevných kombinacích oblétávají kilometrovým obloukem, ale Red Sky ke mně z nějakého těžko pochopitelného důvodu svým temným goth-emo hlasem promlouvá, až se mi z toho třesou kolena.

Při zapisování k testování MartyS jsem tedy přivřela obě oči, protože jsem správně tušila, že Emilce (v té době 9 měsíců, 7 kg a cca 68-70 cm – podle toho, jak moc jsme ji při měření natáhli :D) bude ještě trochu velké (ale určitě ne na úkor polohy nošence, pohodlnosti či bezpečnosti nošení!). Sed i zádová opěrka ve vertikálním směru se dá skutečně podstatně zmenšit; minimalistický šňůrkový systém nastavování mi maximálně vyhovoval a nikde nic neřezalo. Vertikálně jsme měly zmenšeno na max, to stačilo s přehledem, ale bohužel nelze regulovat šířku zádové opěrky za krkem nošence (horizontálně) – tam nám nosítko přeci jen trochu přebývalo (ale nic nepřekonatelného). Bederák je jeden z nejlepších, jaké jsem měla možnost vyzkoušet (jsem milovník pořádných tvrďáků), ramenní popruhy jsou polstrované tak akorát, ani málo, aby byly nepohodlné, a ani moc, aby člověk vypadal jako bitevní loď. Líbí se mi, že jak bederák, tak ramenní popruhy jsou šité z plátna a ne z šátku, vzbuzuje to ve mně větší důvěru v odolnost a životnost nosítka, než kdyby bylo celošátkové. Ostatně celé nosítko je krásně ušité, super jsou bytelné spony včetně uzamykatelné na bederáku a odepínací kapucka (kdo nečte první mou recenzi na nosítko, tak určitě mé litanie nad neschovatelnými kapuckami přišitými napevno dobře zná).

Mezibatoláka jsem zkoušela se zkříženými i nezkříženými popruhy – opět jsem si ověřila, že má záda (i zbytek těla) nejsou v žádném případě stavěná na nezkřížené nošení; už při nahazování nosítka jsem si málem vykloubila lokty při zapínání zádové spony – je-li dostatečně nízko, tak na ni nedosáhnu; v poloze, kde na ni dosáhnu, už mi nošení není pohodlné… Snesla bych také, kdyby se zádovka dala o chlup více stáhnout. S nezkříženými popruhy jsme absolvovaly asi půlhodinový přesun z bodu A do bodu B, záda už jsem v té době docela cítila, ale žádná hrůza. Na cestu z B do A jsem se ale těšila, že popruhy zkřížím, a bylo to podstatně lepší. Nakonec z toho byla procházka cca 2,5 hodiny a naprostá pohoda. Ale opět, zádová spona je napevno (navíc je i docela velká) a při křížení mi prostě vadí.

Verdikt: výborné nastavitelné nosítko, bylo nám ctí!