Spolu s testovacími nosítky k nám na zkušební kolečko doputovaly i krásné nosící Moyo mikiny a také jedna bunda. V červnu, no. Ale tak co bychom pro testování neudělaly, že? 😀

Mikiny i bunda jsou stejně jako testovaná nosítka pečlivě ušité, zvolené materiály jsou kvalitní, jako samostatné kusy bez nosící vsadky mají pěkný úzký vypasovaný střih a vůbec nepůsobí jako pytle od brambor, který – přiznejme si – spousta jiných nosících svršků „nositelných i po skončení nosícího období“ prostě tak trochu připomínají. Velká škoda, že jsme si alespoň Moyo mikiny nemohly ponosit na delší dobu, protože úvod června se zrovna rozhodl být tropickým a mikiny jsou ušity z teplákoviny s vnitřním „kožíškem“ – opravdu to nejsou jenom nějaké lehké plážové přehozy, ale parťáci do skutečné podzimní nepohody a plískanic. Stejně tak bunda je z kvalitního softshellu a kombinace mikina + bunda určitě poslouží i v třeskutých mrazech. Vypasený palec nahoru také za řešení krytí krku nosiče na patentky, bez nutnosti zachuchlávání se do šál a nákrčníků nebo krkolomného hledání druhého zipu, pokud už nosící kus krytím krku disponuje. Na přední nošení Moyo oblečky na jedničku s hvězdičkou a ještě velkou pusu k tomu!

Všechny testovací mikiny i bunda mají možnost nošení i vzadu – zde se projevil drobný kamínek úrazu, krásný úzký přiléhavý střih je na nosící mikině sice fajn, ale zip na zádech se bude zákonitě neesteticky kroutit. To je ale drobnost. Vcelku zásadním způsobem mi ale při nošení vzadu chybí možnost odepnout kapuci (rozumějte velkou kapuci na mikině pro dospělce, ne tu na vsadce) – poněkud se pak při nošení fackuje s nebohým neviňátkem na chrbátě. Zároveň kvůli tomu, že vsadka začíná a končí na zádech ve stejné úrovni jako vepředu a prcka jaksi ve většině případů nosíme na zádech o jedno patro výše než na břiše, čouhá nošenci z mikiny/bundy, resp. nízko připnuté vsadky, dobrá polovina zad (a navíc výše chválené krkokrytky trochu nepříjemně plandají kolem něj a upravit je musí jedině třetí osoba – na focení se nám ji podařilo zapnout kolem nošence, což mu navíc zakrylo záda, ale toto zase není úkon pro jednoho člověka). Bohužel tento univerzální předozadní systém typu „jedna vsadka rules them all“ považuju za velmi neoptimální – buď vymyslet takové řešení, aby se vsadka na zádech dala připínat výše, anebo vsadit např. na bezvsadkový dvouzipový „výklopný“ systém (takový mají např. bundy Adom).

Velmi děkujeme za možnost otestovat i Moyo oblečení (i když to v těch třicítkách teplotách nebylo zrovna intenzivní testování) – minimálně pro přední nošení v chladnějších měsících ho určitě budeme velmi rády doporučovat!

A samozřejmě také velmi děkujeme našim hostujícím modelům Marti a Ráďovi! Konečně taky nějaký pořádný chlap na tomhle blogu! 😉