Složení: osnova bavlna, útek bambus

Gramáž cca 380-400 g/m2

Velikost: cca 6

Úvaz: double hammock/saltwater finish

Jak to vidí Lenka:

Tato ručně tkaná nádhera u nás byla bohužel jen na krátkou návštěvu; její majitelce převelmi děkujeme za možnost pomazlit se a tiše jí závidíme!
Skutečnou barevnost Omolonu nedokáže zachytit sebelepší fotoaparát, to se prostě musí vidět naživo. Hřejivá zlatohnědá nenásilně přechází v tu nejkrásnější tmavozelenou, kdo by si to kdy jen pomyslel, že tato barevná kombinace může být tak krásná a dokonce působit luxusním a zcela nelesanovitým dojmem…! Navíc se naprosto božsky leskne a jednoduše již vzhledem napovídá, že se jedná o opravdový klenot mezi šátky.
Ano, je ho hodně. Na váhu i do ruky; navázat ho hlavně s menším dítětem vyžaduje odvahu a trochu trpělivosti, ale za to se Omolon štědře odvděčí tím nejpohodlnějším ponošeníčkem, jaké jen můžete od šátku očekávat. Bambus v této gramáži, to je prostě šátkové nebe; skoro jako balit dítě do sametu, jak heboučký a měkoučký Omolon je. Jednoduše dokonalý mazel pro slůňata.

Navázáno a trestuhodně krátce ponošeno s Emilkou (10 měsíců/7,5 kg/70 cm).

Jak to vidí Linda:

Do totoho šátku jsem se na našem regionálním sraze prostě zamilovala. Je to ten nejnádhernější šátek, který jsem viděla. Po navázání jsem jej vůbec nechtěla sundat! Pořád bych se s ním jen mazlila. Je neuvěřitelně heboučký a přitom jeho váha není vůbec tak zjevná, ba dokonce ani není na překážku. Úžasné měňavé barvy, které opravdu nelze foťákem téměř zachytit podtrhuje srdíčková volná vazba.

Bohužel po delším nošení mě moje ramena opět zradila a musel dolů 🙁 Co vidím jako jedinou, ale relativně velkou nevýhodu je to, že je šíleně náchylný na vytahování nitek, člověk musí dávat opravdu velký pozor a i tak se tomu nelze vyhnout.

Moc děkujeme Bětce S. za půjčení!

Nošeno s Helenkou (1 rok, 9,2 kg, vel. 80/86)