Jak to vidí Lenka

Lenny Up, rostoucí šátkové nosítko od Lenny Lamb (výrobcem uváděn váhový rozpal nošence od 3,5 do 20 kg, haha, zasmějem se už v úvodu), se do naší nosící skupinky dostalo na testování díky skvělé Zuzce Roubíčkové z e-shopu Enormie (resp. na rychlokolečko s bleskotestováním u nás bylo jedno Lenny Up ještě předtím, ale obě s Lindou jsme stihly až druhou, díky Enormii výrazně méně uspěchanou vlnu). Než se mi dostalo do ruky, získalo nosítko ve skupině gloriolu toho nejpoholdnějšího nejúžasnějšího nejvymazelenějšího nej nej nej zázraku, tak jsem se pochopitelně na jeho testování těšila jak batole na cukrátko.

Mno.

Nechápu, proč musí testovací nosítka být tak škaredá 😀 Ono ani první testovací Lenny Up v barvách cirkusového stanu nebylo zrovna eňo ňeňo, ale pruhy v podzimní paletě…? OK, otázka vkusu. Také čím více rostoucí nosítko, tím více různých šňůreček, popruhů, stahováníček… Funkční jistě, hezké možná pro popruhové fetišisty. Nastavování mi nicméně problém nedělalo, popruhů je moc, ale vyznat se v nich dá. Zádová opěrka prcka pěkně obepne a nikde nic nepřebývá ani nechybí, co do polohy nošence palec nahoru. Oceňuji, že je kapucku možné odepnout (chápejte, v zimě – kapucka na overálku, kapucka na nosící mikině, kapucka na nosící bundě, další kapucku na nosítku už opravdu asi nevyužijem :D). Lenny Up disponuje asi nejširšími a nejštědřeji polstrovanými ramenními popruhy, co jsem kdy na nosítku viděla; na první nahození super, ramínka jako v bavlnce… Jenže moje ramínka, asi ta nejdivnější ramínka v širokém okolí, která bez větších problémů snesou i Lidl „šátek“, si prostě s Lenny Up nerozuměla. Na procházce, kdy jsem ramenní popruhy měla nezkříženě, se už asi po hodině dostavil neodbytný pocit, že mi ramena upadnou, nakopou mě do zadních partií a utečou neznámo kam. Nehledě na to, že na nich už jaksi nezbylo místo na popruhy batohu. S překříženými popruhy jsem následně neměla nejmenší problém (akorát jsem pak drobet připomínala bitevní parník) a nošení bylo příjemné; k alespoň minimálnímu pohodlí při nošení nezkříženě bych potřebovala možnost výrazně více stáhnout zádovou sponu (ale bohužel, s námi trpaslíky nosící business prozatím moc nepočítá). Při křížení se pro změnu mé rýpavé já nedokáže přenést přes to, že zádová spona je napevno a prostě nepěkně čouhá a tlačí. Měkký bederák bych přežila (já jinak radši pořádné tvrďáky), ale z nějakého důvodu se ohýbal (záhadně jen na jedné straně) a nebyli jsme s manželem schopní nosítko nastavit či dceru napolohovat tak, aby se to nestávalo. Nosítko dále disponuje kapsičkou na drobnosti – myšlenka dobrá, leč zásadním způsobem nedotažená – místo pod zadečkem nošence je asi ta nejhůře a nejkrkolomněji dosažitelná lokalizace, kam mohla být kapsička umístěna.

Aby to nebylo jen převážně negativní, nosítko zkoušel i manžel a ten byl naopak hodně spokojený – dle jeho názoru a dojmů jednoduché nastavení, široké ramenní popruhy, pohodlný bederák, záda ani ramena ho po procházce nebolela.

Suma sumárum – nosítko celkově dobré, pro mě ale bohužel nepohodlné a určitě nesplnilo má velká očekávání.

Jak to vidí Linda:

Testovala jsem již docela velké množství nosítek a žádné mě nezaujalo natolik, abych ho vyměnila za mnohými tolik opovrhované Kibi. LennyUp ale byla láska na první nacvaknutí. V tomto případě bych mu možná odpustila i ten hrozný vzhled – jak je ostatně u testovaných modelů zvykem. Moc mi vyhovovaly široké a bohatě polstrované ramenní popruhy (někdo je označuje jako vhodné pro hráče ragby), mé ramena přesně takové potřebují. Zkoušela jsem křížení i klasické nošení a obojí bylo pohodlné, až se mi nosítko nechtělo sundávat.

Co bych označila za mínus jsou subtilní boční spony, to já nerada, jsem docela háklivá na kvalitní zpracování všech dílů, přece jen nosíme děti. Co bych viděla jako problém a hlavní důvod proč ještě nosítko nemám doma je to, že bederák je příliš široký a přesto, že nejsem žádná drobotinka (170 cm, vel. 38), neměla jsem už kam bederák dotáhnout, takže zůstával malinko volný. Po shlédnutí eshopů a oficiálních stránek Lenny Lamb jsem rovněž označila výběr vzorů jako nedostatečný a ušití nosítka z vlastního šátku bohužel (ale asi logicky) není možné. Rovněž cena není úplně příjemná, zvlášť u těch „slušnějších vzorů).

Sečteno podtrženo, velmi kvalitní nosítko, které bych rozhodně každému doporučila, zvlášť pokud máte citlivější ramena stejně jako já.

Testováno s nošenkou Helenkou (8kg, vel. 74/80)