Ring slingy od Dekky jsou žhavou novinkou v jejich nabídce. Měla jsem možnost jeden navázat už v červnu na Dni nosících tatínků v Brně – byly to krásné bavlněné Elementy Betty, skvěle se s ním pracovalo – použití XL kroužků je podle mě výborný tah, a za tu chvilinku, co jsem ho měla na rameni, jsem se pro něj stačila maximálně nadchnout. Máme teď v Ostravě „testovací prázdniny“ – které opravdu měly původně znamenat volno od testování, ale nakonec se z nich vyklubaly spíše „prázdniny plné testování“. Příjemně je nám ale narušila primárně sama Dekka svou letní testovací tour, která nám k testování poskytla čtyři své šátky. A že jsme tady v Ostravě holky šikovné a ochotné, ve skupině se naskládalo hned dalších 6 deččích kousků, které jsme v jednom týdnu vyslaly do skupinového testování! V rámci této v pravdě Grand Tour de Dekka jsme u nás přivítaly mimo jiné zelený RS Plectrum Luka a jednou naší zlatou spolunosnicí poskytnutý RS Tilia Michael.

RS Plectrum Luka

Složení: 93 % bavlna, 7 % len

Gramáž: výrobcem udávaná 320 g/m2, námi spočítaná 340 g/m2

Lukáš se k nám dostal ještě v loom state a já jsem ho po vyprání měla tu čest pokřtít prvním úvazem. Do Luky jako dlouhého šátku jsem se stihla tak trošku zamilovat už dříve; proti ostatním Plectrům mi v zanošeném stavu připadal o něco měkčí a poddajnější a hlavně ten nádherný zelený multikolor…! No, RS z fungl nového šátku se lnem, trochu jsem se bála – ale v podstatě zbytečně. Kromě toho, že lehce škrabkal, se s ním pracovalo i mně, která rozhodně nejsem žádný ringslingový specialista, naprosto skvěle. XL kroužky krásně klouzal, perfektně držel a na rameni byl jako obláček.

Mrzí mě vlastně jen dvě věci – na podle mě pohlednější zelenější straně šátku je RS založený a cedulečka s logem Dekky z toho založení trochu nepěkně trčí; druhý můj čistě osobní problém je jeho délka – se svou výškou (ehm, nížkou) jsem tahala cíp po zemi a musela ho obmotat nadvakrát kolem kroužků (na druhou stranu se ale takový RS bez potíží dá navázat do batohu; o tom více u Michaela). Má jediná připomínka tedy je, že by Dekka mohla v budoucnu zvážit zařadit do nabídky i kratší ring slingy pro nás trpaslíky (případně pro ty, co nevyhledávají dramaticky vlající superdlouhé cípy).

RS Tilia Michael

Složení: 80 % bavlna, 20 % tussah hedvábí

Gramáž: dle výrobce 315 g/m2, námi spočítaná 345 g/m2

Michael už u nás jednou byl, když jsme ho ještě před jeho oficiálním vydáním pro Dekku exkluzivně testovaly. Já i Linda jsme z něj byly nadšené a v tom pořídit si svůj vlastní exemplář Majkla nám brání jedině to, že příliš nefandíme jeho lístečkovému vzoru. O jeho vlastnostech se nebudu příliš rozepisovat, to bych se jen opakovala – jako RS také rozhodně nezklamal, podobně jako Luka krásně klouzal, držel jako přibitý a na rameni byl ještě o něco příjemnější (hlavně asi kvůli tomu, že jednoduše nebyl totálně nezanošený jako jeho zelený příbuzný), jenom na mě-trpaslíka tedy opět příliš dlouhý.

Na delší procházku jsem tohoto Majkla vynesla na zádech – zde se ukázalo poněkud problematické použití XL kroužků, které prostě jsou XL a tlačily mě do paže – je možné, že kdybych si víc pohrála s jejich umístěním, tak by to bylo lepší; každopádně Dekka je Dekka – na ramenou jsem jí v ringslingovém batohu, který ze své podstaty nemá jištěné popruhy, měla nějak moc a šátek měl tendenci mi z ramenou sjíždět.

Aby mě někdo nepochopil špatně – jsou to skvělé a pohodlné ringslingy, se kterými se i přes jejich vysokou gramáž výborně pracuje – kdo touží po opravdu nosném RSku, pak by se po nějakém od Dekky měl určitě poohlédnout.

Škapovým-Dekkovým a naší milé spolunosnici Martině moc děkujeme za možnost šátky otestovat!