Třikrát bravo a ještě aleluja k tomu! Parku Made by Zuz pravděpodobně navrhnul a ušil někdo, kdo sám opravdu někdy nosil (a dokonce asi nosil i na zádech) – to je vždycky velká výhoda. 😉

Zuz není na českém nosícím trhu žádný nováček; první výrobky na Fleru začala prodávat už v roce 2015 – tedy v době, která se vzhledem k šíři nabídky nosícího oblečení dá pokládat když ne za pravěk, tak alespoň za hluboký středověk. Kromě nosícího oblečení pro maminky i tatínky nabízí (spíše okrajově) i kojoosvršky a oblečení pro děti; hlavním a nejprofláklejším artiklem jsou však určitě bundy a mikiny na nošení dětí.

Jak už jsem předeslala, parka je skvělá! Z teplého softshellu, který nás s mezivrstvou spolehlivě zahřál i v teplotách kolem nuly, pěkně ušitá, poměrně lichotivého střihu i bez nošence – a to je prosím testovaný kus velikosti L a já opravdu, ale opravdu nosím normálně Sko! Pokud bych si tedy chtěla parku pořídit vlastní, určitě bych vzala spíše M. Rukávy jsou také velmi dlouhé, náplety s „palcodírou“ jsou příjemný detail. Na velkých kapsách, které pojmou kde co, oceňuju možnost zapínání pomocí „příklopky“ na patentku (niméně asi bych preferovala zapínání pomocí zipu; u druků všeho druhu v takovémto „frekventovaném“ místě mám vždycky trochu neblahý pocit, že to jednoho dne vyrvu z díry komplet).

Parka je úžasně dlouhá, a to nejen pro nás trpaslíky, ale opravdu dlouhá i běžným smrtelníkům, takže ani odrostlejším nošencům nečouhají nožičky – s tímto problémem jsem se potýkala u spousty nosících bund i mikin a to Emilka rozhodně není žádný obr, spíš naopak. Made by Zuz je určitě z toho, co jsem doposud z nosícího oblečení zkoušela, jedna z nejdelších, ne-li úplně nejdelší.

Vsadka je také dlouhá a dá se zapnout hodně vysoko – na nošence vepředu nefouká a při nošení vzadu je perfektně krytý až po krček – ostatně jak vidíte na fotkách, tak je Emilka i v poloze o několik pater výše než na břiše krásně zachumlaná a nikde nic netrčí. Navíc je vsadka pěkně stažená gumičkou u krku, stahování pod zadečkem je skutečně pod zadečkem a ne přes zadeček jako u spousty konkurenčních značek! Body plus za odepínací kapucku, která má navíc na první pohled trochu nelogicky a neesteticky dlouhé gumičky – ty ale plně oceníte při nošení na zádech, kdy kapucku bez problémů přetáhnete přes hlavu spícího nošence právě díky nim.

Krytí krku je vymyšleno velmi elegantně – není zde žádná sofistikovaná krkokrytka; k jeho zakrytí slouží pouze zapínání kapuce – ale slouží poměrně dobře, manipulace s ním je jednoduchá a musím říct, že mi další přídatné zateplení nějak významně nechybělo.

Jediný větší problém, který s parkou mám, je vlastně estetický a týkající se kapuce – nasazená na hlavu je fakt, ale fakt nehezká. Funkční ano, ale člověk v ní vypadá jako lachtan (případně jako rychlobruslař, dle barvy zvoleného softshellu). Na druhou stranu je na ní jeden naprosto geniální detail – není odepínací (což je aspekt, nad kterým pláču u jakéhokoliv nosícího svršku určeného na nošení i na zádech – chudáka nošence pak fackuje volně vlající kapuce!), ale dá se srolovat a za krkem zapnout! Jednoduché, funkční, prostě skvělé! Navíc tím pádem odpadá starost s tím, co s bezprizorní půlkou zipu, která po odepnutí kapuce zůstává na bundě a není-li krytá, chytají se do ní vlasy.

Ještě jednou zopakuju – tahle parka je skvělá! Nemít už své nosící oblečení vyřešené, Zuz by byla horkým favoritem.