Není žádným tajemstvím, že Kavku milujeme! Zejména milujeme jejich hlavní artikl, tedy nosítka (recenze na klasickou Kavku Multi-Age najdete zde, toddler verzi Multi-Age Plus zde a na hybridní nosítko Kavka Handy zde). Ale Kavka už dávno nejsou jen tato báječná nosítka, v jejich nabídce najdete také ring slingy, nosítka pro panenky, šátkové sukně… a konečně, nosicí bundy!

Už když jsme poprvé viděly sneakpeak na Instagramu, tak jsme zajásaly – Kavce vlastní jednoduchost a elegance ve spojení s krásnými sytými barvami, které jim dodávají šmrnc. To je totiž něco, co na trhu s nosicími bundami doposud moc nebylo – buď je to barevné a veselé, ale ne moc elegantní, anebo je to elegantní, ale v nudné černo-šedo-maximálně-decentně-pastelové paletě. A vzhledem k tomu, jak známe kavčí nosítka, která jsou propracovaná a promyšlená do posledního detailu, tak jsme již předem předpokládaly, že Kavka bundy budou prostě bomba. Nebudu to natahovat – jsou!

Bunda je ušitá z kvalitního pevného softshellu s vnitřní fleecovou vrstvou a vsadka má ještě zateplovací vrstvu navíc, takže i bez mezivrstvy v ní není chladno ani v těchto sychravých podzimních dnech, v teplotách kolem 10 stupňů. Každý steh je opravdu precizní a detaily jako třeba vyražené logo na manžetě dokonale provedené. Zipy jak vepředu, tak vzadu jsou překryté, takže vítr nemá šanci a bundu neprofoukne ani při síle orkánu. Kapuce je veliká, široká a opravdu stylová; žádná škaredá koupací čepice  (jen bych tedy ocenila, kdyby měla nějakou možnost stahování; takto je využitelná spíše v lehčím městském deštíku než v poctivém horském slejváku). Kapsy jsou na zip (který je, jak jinak, stylově krytý), takže nevytratíte klíče, mobil či cokoliv dalšího, co jste zvyklí nosit po kapsách (k absolutní spokojenosti mi chybí jen trochu větší velikost kapes; takhle je to do jedné klíče, do druhé pár drobných a tím končíte…).

Jak vidíte na fotkách, bunda krásně sedí i bez nošence a velikost M odpovídá i bez vsadky. Zároveň je příjemně dlouhá (a vzadu prodloužená, takže ani s batoletem na zádech vám nepotáhne na zadek); přesto v ní s nošencem nevypadáte jako vzducholoď (no, s tím tříletým dítětem aspoň ne jako škaredá vzducholoď, nýbrž velmi elegantní a krásně barevná vzducholoď 😀 ). Vsadka je, jak jsem už zmiňovala, vyteplená, tvarovaná na zadeček nošencea a dole má stahování. Nahoře za krčkem je pružný náplet, díky kterému vsadka i zde krásně obejme nošence, a integrovanou „krkokrytku“, která se zapíná na cvočky. Přiznám se, že toto není můj favorit mezi řešením krytí krku; raději si vezmu šálu, než bych nechala miminko usnout hlavou na kovových cvočcích, anebo na něj přes krkokrytku neměla pořádný výhled. Ale to je ostatně jen má osobní preference.

Na druhou stranu, právě ona krkokrytka je to, co činí Kavku naprosto unikátní mezi nosicími bundami a oblečením obecně! Aby totiž při nošení na zádech měl nošenec krytá celá záda, na vsadce po stranách kapucky najdete druky, které se pak na zádech vepnou v oblasti otvoru na hlavu nošence a vsadka se rázem dá zapnout o několik kýžených čísel výše. Navíc se tím dá onen otvor „utěsnit“ a nošenci nepotáhne za krk už vůbec (jen na proces utěsnění už budete potřebovat třetí osobu).

A už jsem zmínila, jak je ta bunda krásná a elegantní? Že už jsem to zmínila několikrát? Tak ještě jednou, krásnější nosicí svršek prostě neznám, všechna AWčka i má milovaná parka Made by Zuz prominou. 😉 Teď nezbývá než doufat, že si štědrý Ježíšek vzpomene… 🙂