Jak to vidí Lenka:

Co si budeme povídat, Angel Wings jsou na českém trhu jako výrobce nosícího oblečení naprostá špička – od designu oblečení, přes prvotřídní kvalitu materiálů a zpracování až po šíři nabídky zahrnující i oblečení pro nosící tatínky a nosící se děti. K tomu, aby Angel Wings byli (či spíše byly) tím, čím dnes jsou, ale vedla dlouhá a strastiplná cesta – za touto firmou stojí (jak už takový příběh často začíná) jedna obdivuhodná nosící maminka, Rehana Ježková. Když se na jejím blogu začtete do příběhu, jak a proč se dostala k podnikání a co všechno ji uskutečnění jejího snu stálo, nezbývá než v tiché úctě smeknout před její odhodlaností a pílí!

Co se týče recenze jednotlivých kousků, vezmu to lehce souhrnně, protože všechny mají spoustu společných znaků a tím pádem bych pak jen opisovala sama od sebe. Jak jsem již zmiňovala, materiály a provedení jsou naprosto špičkové kvality – a byť se tedy, přiznejme si, nejedná o úplně nejlevnější kousky, provedení zde té cenové hladině stoprocentně odpovídá. Na první pohled a pohmat si prostě řeknete, že tohle je něco, co za ty peníze určitě stojí.

A řeknete si to i na první oblečení, první ponošení i první svlečení. Na těchto svršcích je všechno do detailu promyšlené, funkční (a fungující) a nadto jsou prostě krásné a elegantní! No dobrá tedy, módní policajti by nás asi uvrhli do nejtemnějšího fashion-žaláře za prohlášení, že je softshellová bunda elegantní, ale prostě ve srovnání s tím, jak vypadá taková běžná (i nenosící) sportovní bunda, je to prostě vrchol stylovosti! 😀

Zmiňovaná softshellka je z Lindina vlastního šatníku, takže jsem ji a Helenku pochopitelně nemohla připravit o jejich jedinou nosící bundu! Testování tedy nebylo zrovna z nejintenzivnějších a nejdelších, ale v onom sychravém a větrném dni, v teplotách kolem 10 stupňů, nás s Emilkou zahřála naprosto spolehlivě i bez mezivrstvy. Musela jsem si pravda zvyknout na systém zapínání „krkokrytky“; Emi z toho taky zprvu dvakrát nadšená nebyla, že jí to brání v přímém přístupu ke zdroji, ale prostě – funguje to, hřeje to, dobře to vypadá, dítě není uškrcené, tak na co bych si stěžovala…? Vsadka je vyřešená dobře, řekla bych tak nějak standardně – kapucka, stahování atd., to všechno znáte – ale vše v dobrém smyslu slova! Skvělé je, že se dá zapnout velmi vysoko – tím pádem i dostatečně vysoko, pokud máte dítě na zádech (ano, ach jo, mé neoblíbené předělávání vsadky na záda, ale tohle je nejspíš jen má osobní úchylka a zmlsanost „výklopným“ systémem). Za odepínací kapuci nosiče malé, ne úplně bezvýznamné plus! 😉 Bunda se dá při dolním lemu hodně stáhnout, takže zespodu nefučí – jen tedy musím říct, že zejména při nošení na zádech nám s Emilkou moc neslušela; připadala jsem si (a vypadala jsem) jako velký černý softshellový balón, a to i ve velikosti M, kterou jinak běžně nosím. Trpaslíci holt mají těžký život.

Jo ale jinak bez nošence softshellová elegance na entou, o tom žádná. 😉

Softshellový kabát je ještě o něco vymazlenější než než jeho kratší sestra. Nejen že je odepínací kapuce, on je dokonce odepínací onen kožíšek – takže máte jak variantu jak do velké zimy, tak i do fakt velké sibiřské zimy. Jinak na něm všechno funguje stejně jako na bundě, tedy kromě toho, že je hodně dlouhý – jakože i Lindě dlouhý (že je Lence-dlouhý, to zas není takové překvapení, ale tenhle prostě nebude krátký ani reprezentantkám v basketbalu). To je samozřejmě obrovská výhoda i u velkých a nohatých nošenců, kterým už nožky z běžného nosícího oblečení při prvním kopnutí prostě čouhají. A to AWčkové Sko nám tedy sedělo o dost líp.

A prošívaná bunda… Obecně se mi nelíbí prošívání a vlastně ani ta zlatá (nebo chcete-li „cappuccino“) barva, takže jsem byla víc než ráda, že se Linda pro tentokrát rozhodla modelkovat, byť jsem k těmto účelům musela propujčit dítě. 😀 Aspoň to tedy není horizontální prošívání a la Michelin, to už bych psychicky nedala vůbec; každopádně mu ale musím přiznat, že je vážně pěkně provedené – materiál není prošitý jen tak křížem krážem rovným stehem, ale steh se střídavě zužuje a rozšiřuje, což tvoří velmi zajímavou strukturu. Na nošení je bunda velmi příjemná, je lehoučká a překvapivě tenká – spíše tedy vhodná na přechodné období, i vzhledem k tomu, že je docela krátká a nedá se stáhnout dolní lem. S Emilkou nám tentokrát velikost M seděla pěkně, jen by nám nejspíš už na příští jaro nestačila, protože by Emilce nejspíš čouhaly nožičky – i když i s tím se s návleky/botičkami/softshellovými capáčky dá přežít docela dobře a bez úhony.

Jak to vidí Linda:

Jak už zmínila Lenka, Angel Wings je mezi nosícím oblečením rozhodně špička, o tom nemá smysl se přít. Protože moje první a jediná nosící softshellka je právě od této značky, mám ji opravdu pořádně otestovanou – celou loňskou sezónu. Když jsme se rozhodovaly, které značky zařadíme na náš e-shop, AW byla jedna z prvním voleb a jsme rády, že se nám to podařilo.

Než začnu rozebírat jednotlivé produkty, chtěla bych zmínit, že AW dodává ke každé bundě menší a větší vsadku, kterou zvolíte dle velikosti dítěte anebo! můžete využít pro nošení dvojčat (geniální!) a připínací kapucku pro dítě. V základní výbavě není těhotenská vsadka, ale tu je možné si dokoupit.

Softshellová bunda, která je mimochodem beznadějně vyprodaná – proč asi :D, je opravdu krásně zpracovaná, těžko byste v šití hledaly jedinou chybičku. Co bych chtěla vyzdvihnout, i když to na fotkách s Lenkou a Emilkou nevypadá,  je to, že je opravdu hezky projmutá a bez vsadky z vás není rozhodně žádná beztvará koule přeříznutá v pase šňůrkou. Zvykla jsem ti tak bundu (i když jsem tomu nikdy moc nevěřila) nosit i v těch vzácných chvílích, kdy se dítě milostivě nechalo vozit v kočárku.

Další velkou předností je, že má opravdu hluboké a velké kapsy. Vleze se vám tam bez problému peněženka, chytrý mobil a možná i látková plena a malá svačina. Což je tedy opravdu k nezaplacení!

Kapuce se dá stáhnout kolem obličeje a v zadní části, takže si ji opravdu upravíte dle svého; můžete ji rovněž celou odepnout. Je podšitá takovou síťovanou látkou, což působí sportovním dojmem. Bunda má na konci rukávů otvory pro palce – já jsem v zimě nosila prstové rukavice a přes ně jsem si přetáhla ještě tyhle rukávy a dost mi to zvyšovalo tepelný komfort.

Ty, kteří s nošením začínají a vybírají svou první nosící výbavu, bude jistě zajímat, jak je to s tím teplem. Za nás asi takto. Softshellovou bundu upotřebíte na podzim a na jaře, kdy ji můžete nosit jen přes tričko a dítě oblečené stejné jako doma (body, tepláčky, ponožky). Softshell neprofoukne a fleece vevnitř přece jen trošku zahřeje. V zimě přidáte nosící mikinu – já měla loni mikinu z pleteného fleecu zn. Jožánek (recenze bude také brzy), dítě zůstává oblečené stejně. Jen je potřeba přidat pořádnou kuklu či čepici a zateplené botičky. Pro tyto účely poslouží i pletené ponožky, dvoje ponožky, fantazii se meze nekladou. Když bude zima největší, je možno přidat dítěti tenký fleecový overal (obě s Lenkou jsme si oblíbily Lidl).

Softshellový kabát má všechny výhody a vychytávky jako softshellová bunda s tím, že vypadá opravdu velmi elegantně – a to v obou barevných provedeních (černá a holubí šeď). Kabát je poměrně dost dlouhý, takže profouknutí ani podfouknutí rozhodně nehrozí; já ho při svých cca 170 cm mám těsně nad kolena. Opravdu krásná je kapuce s kožíškem, který se dá odepnout, jak již zmínila Lenka. Tato kapuce není podšitá síťovinou, ale klasickou mírně lesklou podšívkou, což opět dodává na eleganci – ach! Nebýt mi líto moji zasloužilé bundy, už je kabát můj. 🙂

Prošívaná bunda mě zaujala na první pohled. Ne každý je příznivcem nošení softshellu po městě a jsou tací, kterým to připadá dokonce nepřípustné. Právě pro tyto nosnice přišli AW s prošívanou bundou ve dvou barevných provedeních – cappuccino a středně hnědá. Materiál je opravdu krásný, mírně lesklý a barva bílé kávy velmi příjemná a efektní. Opakovala bych se po Lence, takže toho nechám. Bunda má rovněž klasický krkochránič, dvě vsadky a připínací kapucku na dítě. Co má jinak, je kapuce nosiče, která je srolovaná v límci. V případě potřeby je možné ji rozbalit a použít. Kapuce je jen z tenké šusťákoviny, čili slouží opravdu jako nouzová a není určená na to, aby byla vidět při běžném nošení. Bundička je relativně tenká, přechodová, a upotřebíte ji spíše na podzim a na jaro, na zimu bych výbavu doporučila doplnit zimním kabátem.

Pokud bych chtěla na AW opravdu hledat nějaké mouchy, je to obsluha krkochrániče. Na to zapínání a manipulaci si člověk musí trošku zvyknout a dítěti se to zapínání ne vždy líbí. Za mě je to ale věc, přes kterou jsem ochotna se v klidu přenést, protože tepelný komfort mi za to stojí a lepší systém asi už vymyslet nejde. 😉

Produkty Angel wings si můžete zakoupit na našem eshopu: www.eshop.vhadru.cz