Složení: 51 % merino TEC (total easy care), 49 % česaná bavlna

Gramáž: 270 g/m² dle výrobce, 264 g/m² námi spočítaná

Velikost: 4

Úvaz: klokan

Meriňáčků od Loktu She jsme už měly možnost vyzkoušet několik – například Rhododendrons Ruby a Soffa Sapphire; u nás bydlící Sea Motion Adriatic nebo například úžasnou vlněno-hedvábnou pavučinku Bird Garden Onyx. Už tomu bude pomalu třičtvrtě roku, co se u nás protočil i pokrevní bratr Azalky, Raindrops Storm, s totožným složením a gramáží. „Spermakapičky“ se mi tehdy nosily báječně, 8kilovou Emilku jsem na ramenou necítila a byť jsem v nich to merino docela poznala, jen nerada jsem je posílala dál, k další testující.

Azalka je tedy jejich růžová variace. Emilka mezitím porostla a přibrala celá 2 kila (no jo, haha 😀 ), takže jsem byla velmi zvědavá, jak na mě tento šátek bude s odstupem působit.

Merina je v Azalce hodně a je poměrně dost znát – pro absolutní citlivky, které najdou vlnu kdekoliv i v promilovém množství, to určitě kamarádka do deště nebude. Mně byla přes oblečení příjemná, ale s holými rameny bych se s ní moc mazlit nechtěla – každopádně Azalku řadím do kategorie „velmi málo kousavá ovce“ a jsem si jistá, že většina lidí ji v ní bude tolerovat naprosto bez problémů.

Ono je to nejspíše něco za něco. V tomto množství bývá superjemné merino už lehce klouzavější, ale s Azalkou jsem neměla v tomto směru nejmenší problém (a jak vidíte, tak jsem s ní jakš takš zmákla i mou úvazovou nemesis, tedy klokana – a drželo to dobře do chvíle, než se Emilka rozhodla, že by chtěla radši „ťapí“ než se fotit – což bohužel netrvalo dlouho, a proto je těch fotek v úvazu tak málo 😀 ). Je měkoučká a poddajná, vázala a dotahovala se ukázkově. V úvazu krásně držela (tedy ne v klokanovi, to prostě s hopsajícím batoletem držet nemůže 😉 ), jemně propružovala, jak se na správnou vlněnou slečnu sluší a patří, a ve více vrstvách se v ní nosilo velmi pohodlně i s 10kilovou zátěží. A ta růžová – prostě úžasný sladký bonbónek! Já vážně málokterou růžovku ocením a zrovna Azalka mému oku lahodí převelmi!

Milé Adéle, u níž je Azalka doma, moc děkujeme za možnost ji vyzkoušet!

A že je ten Valentýn, máme pro Vás pěknou slevičku na tento šátek na našem e-shopu: https://eshop.vhadru.cz/produkty/46-148-loktu-she-bird-garden-azalea.html#/20-delka-6_46_m