Iw se čte „iw“, nikoliv „el vé“! 😀 Iw jako Iw (Ivana) Řezníčková, která za těmito vymazlenými nosícími mikinami stojí. Kromě mikin Iw a její tým šijí i nosící kabáty a kapsy, těhotenské i „normální“ nenosící oblečení (přičemž myslí i na muže) a dokonce i psí obojky v nezaměnitelném iwím designu. Co si ale budeme povídat, barevné ocvočkované mikiny „Iwky“ vždy byly a stále jsou jejich „signature“ artiklem.

Byť jsou to (podle toho, co na mě vyplivl internet) už 3 roky, co se Iw pohybuje na nosícím (resp. módním) trhu, ten hlavní boom, kdy se veselé Iwky začaly v nosícím světě doslova rojit, podle mě přišel teprve kolem loňského podzimu. Tehdy jsem si nechala svou modrou krásku ušít i já.

Veškeré informace o Iw design a jejich výrobcích najdete na jejich facebookových stránkách . Navíc i všechna komunikace s Iw probíhá přes něj, resp. přidružený Messenger, což považuju za vlastně jediný problém v celém „Iw konceptu“, tj. neexistenci webových stránek. Nicméně vzhledem k její popularitě a tomu, že český virtuální nosící život se prakticky ve 100 procentech odehrává na Facebooku, lze očividně i takto velmi úspěšně fungovat.

Svou Iwku jsem si nechala ušít na míru – podle vzorníku, který najdete na FB stránkách, si můžete navrhnout mikinu podle svého vkusu –  můžete si vybrat model (2v1 na přední nošení, 3v1 na přední i zadní nošení a 4v1 se dvěma vsadkami), mezi tenkou nepočesanou a tlustší, „zimní“ počesanou teplákovinu, její barvu, barevné plátno k podšití kapuce, kapucky vsadky a kapes, barvu šňůrek, cvočků i nápletů. A že je z čeho vybírat! Prostě každá mikina může být naprostý originál a unikát; vlastně bych se hodně divila, kdyby při tom nepřeberném množství vzorů a barev po rukama Iw kdy vznikly dva identické kusy. A samozřejmě Iw pošlete i své míry, resp. které z velikostí vaše míry odpovídají, ale není problém se domluvit na atypu. Já konkrétně mám například cca o 1 centimetr zvětšené M; no teď už bych potřebovala spíše S, ale že od loňska zhubnu přes 15 kilo, o tom se mi minulý podzim ani nesnilo. 😀  To „domácí“ měření má samozřejmě svá úskalí – docela jednoduše se můžete změřit blbě, zvláště pokud s tím nemáte zkušenosti (mně se to povedlo u rukávů, kde jsem se o pár cm ustřelila, ale naštěstí tím lepším, „delším“ směrem).

Použité materiály i zpracování jsou vysoce kvalitní – na mikině jsem nikde nenašla jedinou trčící nitku anebo křivý steh; po jedné sezóně (a kousek) intenzivního nošení a několika praních (nemám zástupný model, jen tuhle mikinu a pak nosící softhellku) není ani trochu vytahaná, nikde ožmolkovaná, nic se nepáře, cvočky jsou na místě, nevytrhávají se a barva na nich není oprýskaná – prostě je prakticky v top stavu, až tedy na jednu ožužlanou a okousanou brzdičku na vsadce – ale to samozřejmě není chyba Iw, ale práce mé šikovné dcerušky (ostatní brzdičky jsou stále jako nové). 😀

Má mikina je model 2v1 – tedy pouze na přední nošení. Má úvaha byla taková, že první zimu budu nosit prakticky jen vepředu a pokud budu nosit na zádech, tak budu nosit na oblečení anebo mi pak při nižších teplotách bude stačit nosící bunda a dítě podle toho adekvátně obleču – prozatím i v této druhé sezóně se ukazuje, že má úvaha byla správná a nám opravdu mikina na přední nošení stačí.

Manipulace s cvočky jsem se nejdříve bála, že to bude příliš zdlouhavé – ale jako spousta podobných věcí je to opravdu jen otázka zvyku a mé dítě jejich rozepínání (jak jsem se někde dočetla) nebudí. 😀 Navíc tento systém dovoluje zapnout vsadku (minimálně) do dvou poloh, nicméně té při té nižší „default“ poloze je Emilce vsadka poněkud krátká (což lze ale jednoduše vyřešit uchycením šňůrek za knoflíčky, které primárně slouží k fixaci kapucky) a při té „vyšší“ zase ne všechny cvočky lícují. Ale to jsou prostě detaily, které mikině moc ráda prominu – navíc, který jiný systém dovoluje zapnout vsadku do dvou různých poloh? Takže vlastně jediné, co považuju za lehce neideální, je krytí krku – které je na jednu stranu vyřešené geniálně, bez jakýchkoliv „krkokrytek“ či „krkovsadek“, prostě jen zapnete cvočky ke krku, ale na druhou stranu, pokud dítě usne, tak si hlavičku složí tak maximálně na ony studené cvočky.

Mikiny Iw design jsou z mého pohledu bezmála dokonalé – krásné, veselé, kvalitně zpracované a především je v podstatě každý kus originál. Pokud si ji pořídíte, pak v záplavě usedlých černých, šedých a maximálně tmavomodrých mikin a bund budete v Iwce určitě zářit!