Složení: 71% dlouhovlákenná bavlna, 29% merino vlna,

Gramáž: 360 g/m²

Velikost: 6 (hodně dlouhá 6, ostatně jako u všech Loktushek)

Úvaz: pirátský batoh, kříž s kapsou uzlený pod zadečkem

Jak to vidí Lenka:

Adriatic je jeden z krasavců, který mi něžně šeptá do ouška “jsi má paní”. Má své mouchy, ale vroucně ho miluju celým svým srdcem.

Motiony jsou podle mě ten nejkrásnější loktushí vzor, ať už se jedná o růžovky Love Motion nebo mořské vlky Sea Motion. Náš Adriatic (bavlna + merino, modrý útek) má doma i svou zamilovanou sestřenici Isoldu, u Lindy pro změnu bydlí Caribic (oba bavlna + tencel, bílý útek) a měla jsem možnost osahat i ostatní příbuzenstvo – totálbavlňáky romantika Tristana, resp. mořský Baltic (černý útek). Jen Adriaticovo holčičí merinové dvojče Julča s růžovým útkem mi prozatím jaksi uniká, ale budu se po ní pídit, aspoň pro fotku 😉 Adriatic co do vzhledu a ňuňavosti vyhrává o několik délek (slečna Isolda promine). Přišel k nám těsně po Vánocích jako zánovní, jen párkrát navázaný sirotek, hebký, krásně měkký bez jakékoliv potřeby zanášení. Na to, že se už určitě řadí do kategorie řádných tlusťochů, ho pocitově není v ruce moc, dotahuje se jedna báseň, klouže tak akorát a v úvazu poslušně drží, přičemž při pohybu něžně popružuje a v zimě mazlivě hřeje, až mám někdy skoro pocit, že snad musí začít vrnět jako kocourek u kamen 🙂 Emilku na ramenou s Adriaticem necítím ani po několikahodinovém výletu (i když přiznávám, 7,5 kila i s botama je houby váha; mám holt ideální nosící dítě).

Adriatic je bohužel ale křehký chlapec, potvůrka náchylná na tahání nitek (bohužel zrovna nitek merinových, jejichž zapravování mě extra nebaví). Není bez zajímavosti, že proti němu je Isolda s totožnou vazbou, pouze jiným složením, odolná sibiřská kolchoznice.

Adriatic jistě není dokonalý (přesto se ale dokonalosti blíží, co do funkce i vzhledu – ach, ty barvy!), ale i tak má u nás milující domov a pevné místo, odkud se jen tak nepohne.

Testováno a nošeno s Emilkou (na fotkách 9 měsíců/cca 7,5 kg a 70 cm).

Jak to vidí Linda:

Adriatic je velký krasavec, leč Caribic je pro mě ze všech „motionů“ vzhledově top. Je to pořádná dečička určená na větší děti, což ovšem neznamená, že nezvládne i malé miminko. Osobně mám pro šátky s vlnou slabost, je to pro mě jedna z top příměsí, zvlášť, pokud jde dát do pračky. Dobře se váže, je ho sice dost do ruky, ale věřím, že i méně zkušená nosnice si s ním poradí dobře. Já a moje ultra citlivá ramena si s ním bohužel nerozumíme. Na procházce jsem po necelé hodince už měla problém. Asi jsem od něj měla po všech těch ódách na internetu větší očekávání. Věřím, že jsem ale extrémní případ, takže se nenechte odradit 🙂

Testováno a nošeno s Helenkou (12 měsíců/cca 9 kg a 80 cm)