Složení: 50 % česaná bavlna, 50  % jehněčí vlna

Gramáž: 300 g/m² dle výrobce

Velikost: 6

Úvaz: back wrap cross carry, Tibetan knotless finish

Tento starorůžový krasavec od polské značky Ehawee se k nám dostal v rámci zanášecího kolečka. Pokud se chcete dozvědět víc o samotném výrobci, můžete si přečíst úvod recenze lněného Roots of Life (najdete ji zde) – od té doby, přiznám se, jsem nikde nenarazila na žádnou další kloudnou informaci. A kdo ví, jestli ještě vlastně oficiálně fungují, když poslední release byl v červnu 2019 (a dokonce to nebyl ani šátek, ale vázací nosítko).

Zanášení šátku s 50 % vlny, to je nějaké divné, co? Vlňáky přece moc zanášení nepotřebují, tak proč hned několikaměsíční celorepublikové kolečko? Kdybyste potkali tento kousek, tak byste možná své vnímání vlňáků lehce přehodnotili. Tenhle opravdu zanosit potřeboval jako sůl (a pokud si dobře pamatuju, tak po návratu z testovacího výletu na tom údajně nebyl o moc lépe). Zajímavé, že? Taky jsem byla hodně překvapená.

Abych vám nastínila situaci, v jaké jsem tyto jeřáby testovala – byla jsem poměrně čerstvě po laparoskopické operaci a každé navázání (resp. navazování) bolelo jako čert (na záda se zatnutýma zubama a dopředu už vůbec ne). Logicky jsem si tehdy vybírala šátky, které se vázaly „samy“, aby ten proces byl šup šup a já se nemusela zbytečně zdržovat namáhavým dotahováním. A pak vám na poště přistane tester, který navázat „musíte“… A tak jsem trpěla. Vazba je natolik hutná, že to ani ta půlka jehněte v jeho složení nezvládla vykompenzovat a ze stavu sjel pěkně nepoddajný, nepružný a jako bonus poměrně slušně kousavý tuhoň. Jak mě Roots of Life příjemně překvapily, tak tito Cranes mé nadšení pro Ehawee naopak zase dosti zásadním způsobem zchladily. Když už jsem ho v potu tváře dovázala, Emilčiných tehdejších 10 kilo unesl poměrně spolehlivě a v úvazu držel jako přikovaný i na jednom uzlu, ale je pravda, že bych ocenila, kdyby trochu více pružil. K dobru mu musím (kromě vzhledu, protože je opravdu moc krásný) přičíst, že vzhledem k jeho hutné vazbě je pravděpodobně zcela nenáchylný na vytahování oček.

No, hřejivý vlněný kabátek by ale z tohoto šátku byl určitě úžasný.